2022-02-19. – Csillagok Bölcsessége Kreatív klub – gyerekeknek

A csillagok mitológiája bevezet egy meseszerű világba, ami által megismerkedhetünk valójában önmagunkkal. Ezt ötvözzük a művészetterápiával, hogy ezek a történetek a kreativitáson és alkotáson keresztül indítsák el a fiatal generációt, egy olyan értékrend irányába, amivel egy teljesebb életet tudunk élni. A mitológia szerint Herkules, a Hős, különféle próbatételeken és kalandokon keresztül az emberi mivoltát áldozza fel és útja végén elnyeri az Olimposzt, ezzel halhatatlanná válik.
Ahogyan a Nap halad az égi útján, és Herkules is végigjárja ezt az utat, úgy vele együtt mi is felismerhetjük, hogy lényegében a mi kalandunk ebben a világban ugyanaz. Ami a következő: felvállaljuk saját tudásunkat és képességeinket, a kalandjaink során pedig felismerjük valódi természetünket. Ebbe a világba vezetjük be a gyerekeket könnyed, játékos formában.

A programot tartja:
Lugosi Bernadett, 06308588280, fonixhatas@gmail.com
Vidovics Tünde 06702584844, vidovicst@gmail.com
Dátum: 2022 február 19 (szombat) 9:30-tól
Cím: Body & Mind Stúdió, Vác, Ady Endre sétány 8.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?
A program 13 alkalomból áll. Első találkozáskor egy rövid bevezető ismerkedős körrel kezdünk, ami által összehangolódik a csapat.
Minden alkalommal más és más csillagképpel, ehhez kapcsolódó mitológiai történettel ismerkedünk meg.
Vizuális formában, papír alapon és diavetítéssel is elhelyezzük a megszerzett tudást az égen,
Fontosnak tartjuk, hogy az érzékszerveink bevonásával ültessük át a tudást a gyakorlatba. Ezért használjuk a zenét, az alkotáshoz a rajzeszközöket (agyag, porpasztell, olajpasztell, montázstechnika) és a tapintáshoz, az ásványok megismerését.
A részvételhez nem szükséges semmilyen előzetes tudás, sem a csillagokról, sem pl. rajztudást nem igényel, ugyanakkor a mese, mitológia segítségével bevezetjük őket ebbe a csodálatos világba, és játékosan bővül a tudásuk és fejlődik a kreativitásuk.
A foglalkozás végén az alkotásokat, és az ásványokat haza lehet vinni.

Korosztályok: 10-14 éveseknek, max. 10 fő
Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik érdeklődést mutatnak a csillagok, bolygók iránt, járnak közösségbe és szeretnek alkotni.
A jelentkezéskor kérjük a szülőket, hogy írjanak egy 3-4 mondatos bemutatkozást a gyermekükről. Ehhez minden információt megtalálnak a weboldalon.
Az első témánk: Az olimposzi istenek és Herkules.
A program látogatható védettségi igazolvány nélkül.

Összességében:
Amit hozzá tud adni a csillagbölcselet egy ember életéhez, azt érdemes már gyerekkorban elkezdeni. Miért is várnánk ezzel felnőtt korig? Az az elképzelésünk, hogy ha valaki úgymond beleszületik ebbe a világba, és a meséken, alkotásokon keresztül természetesnek veszi, hogy együtt él és mozog a lelkünk a csillagokkal, akkor felnőttkorban már tudatosabban fog egy teljesebb életet élni.
A programra a belépő: 7000 Ft, mely tartalmazza a foglalkozáson használt eszközöket és az ásványt.

Berni és Tünde


A programra az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni, illetve lemondani a jelentkezésedet:

Jelentkezés / LemondásOlvass tovább!