2023-06-11. – A figyelem ereje – önismereti meseterápiás workshop

Érezted már úgy, hiába teszel meg mindent, mész el a világ végére is a problémáddal, gazdagodsz újabb aha-élménnyel, egyszerűen a terméketlen élethelyzet nem változik, a vágyott dolog nem akar életre kelni? Pedig csak jót akarsz: fejlődést, egészséget, bőséget, minőségi kapcsolatokat, boldogságot. A változást, az áttörést azonban nem biztos, hogy egy újabb „oldás”, csodamódszer, napi fél óra ilyen meg olyan praktika, még több agyalás, értelmezés hozza el. Hogy meddő élethelyzetünk virágzásba váltson, egészen más hozzáállásra van szükségünk. Ennek titkát fejtjük meg egy gyönyörű népmese útján.

A meseworkshopon Dr. Boldizsár Ildikó alkotó-fejlesztő meseterápiás módszerével dolgozunk. A foglalkozás során a mese és a módszer segítségével találhatod meg a már most is benned lévő válaszokat aktuális problémáidra. A workshop nem terápiás mélységű, de új nézőpontokat, perspektívát, felismeréseket kaphatsz, miközben a mese kiszakít a hétköznapokból, felfrissíti a lelkedet.

Gyere el, ha:

  • régóta nem változik egy problémád,
  • túl kritikus és türelmetlen vagy magaddal,
  • nehezen fogadod el, javítgatod magad,
  • új perspektívákat keresel egy problémádra,
  • lélekfrissítésre, közösségi élményre vágysz,
  • szereted a meséket.

A foglalkozás időpontja: 2023. június 11. 15:00-17:30,
Címe: Body & Mind Stúdió, Vác, Ady Endre sétány 8.
A foglalkozás vezetője: Bánosi Eszter (Rejtekkert) alkotó-fejlesztő meseszakpedagógus, újságíró, nőijóga oktató.
A zártkörű csoport létszáma: min. 3 – max. 12 fő
A foglalkozás időtartama: 2 és fél óra
Regisztráció: az alábbi kék gombra kattintva!
Részvételi díj: 7.000 Ft/fő. Helyedet a csoportban előleg (3000 Ft) előreutalásával biztosíthatod, az e-mailes regisztrációt követően!

Mi az a meseterápia?
„Minden élethelyzetnek megvan a mesei párja” – állítja Boldizsár Ildikó író, mesekutató és tanár. A népmesék nemcsak választ adnak személyes kérdéseinkre, de képesek megszüntetni a problémákból keletkező káoszt, és segíteni élethelyzeteink újrarendezésében. A Metamorphoses Meseterápiás Módszer segítségével a történetbe lépünk, és ott látjuk meg magunkat, ahol személyes elakadásunk, érintettségünk van. A mese által megmutatott forgatókönyv belsővé tétele segít elmozdulni, továbblépni nemcsak a mesei helyről, hanem életünk elakadásából is. Mindezt egy adott forgatókönyv szerint, önismereti feladatokkal, az élőszavas mese erejével, a belső képalkotást támogató gyakorlatokkal segítjük. A hatást tovább erősíti a csoport megtartó ereje. A mese és a vele való munka hetekkel, hónapokkal később is dolgozik, kristályosodik bennünk; úgynevezett „raktárhatásának” köszönhetően a mese tanulságai automatikusan előhívódnak a tudatalattinkból szükség esetén, valóságos élethelyzeteinkben is.

Eszter


A programra az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni, illetve lemondani a jelentkezésedet:

Jelentkezés / LemondásOlvass tovább!