2023-10-7 – 4 alkalmas kezdő ashtanga vinyasa jóga tanfolyam

Az ashtanga vinyasa jóga rendszer egyedülálló a jóga irányzatok között. Nem csak testmozgás, hanem életmódot és filozófiát is magában foglal. Egyenlő mértékben fejleszti az erőt és a hajlékonyságot, ezáltal képes egyensúlyt hozni minden testtípusú ember életébe. A mesterien megalkotott rendszer, mentes minden sallangtól, ezért önszorgalommal elsajátítható és általa megtapasztalható a valódi jóga.
Gondosan felépített sorozatokat gyakorlunk meghatározott technikával, amit „tristhana-nak” hívnak.
A ”tristhana” 3 fő dologból áll: udjai (hangos) légzés, dristi (fókuszált tekintet), bandha (energia zár) és ászana (testtartások) együtt.
A légzéssel összehangolt mozgás (vinyasa), a fókuszált tekintet (dristi) és az energia zárak (bandha) együttes tartása segít fókuszálni az elmét és megakadályozza, hogy elkalandozzanak a gondolataink. Azaz megtapasztalhatjuk a Yoga Sutra 1.2 pontját, ami a „Yogas Chitta Vritti Nirodha”

Helyszín: Body & Mind Stúdió
Cím: Vác. Ady Endre sétány 8.
Bejelentkezés az alábbi kék gombra kattintva!
A workshopot vezeti: Bocsányi Gábor, Certified Ashtanga Vinyasa Jógaoktató
A program részvételi díja: 20,000 Ft (mely az első alkalomnál egy összegben fizetendő)
Dátum: Október 7, 14, 21, 28. (4 egymás követő szombat)
Kezdés: 09:00 – 11:00 óra

A jóga, az elme hullámainak az elcsendesítése.
A valódi ashtanga vinyasa jóga gyakorláshoz tehát szükséges az ászana sorrend és a helyes gyakorlási mód ismerete.
Ezen a tanfolyamon mélyebben megértheted az Ashtanga vinyasa jógával kapcsolatos alapelveket és hogyan lehetnek ezek a mindennapi életed részei. Kiváló lehetőség, hogy a kezdő gyakorlók megismerkedjenek a fenti technikákkal és utána bekapcsolódhassanak az órarendi órákba és elkezdhessék önálló útjukat a jóga világába.

Összességében, ha kezdő vagy a jóga területén, ez a tanfolyam lehetőség arra, hogy elmélyítsd a tudásodat és fejleszd mind fizikai, mind mentális egészségedet. A tanfolyam során kapott útmutatás és támogatás segíthet abban, hogy felfedezd a jóga által kínált sok előnyt, és egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb élet felé haladj.

A tanfolyam tematikája:
– Az astanga jóga eredetének és elméleti hátterének ismertetése.
– A helyes, hangos légzéstechnika célja és kivitelezése.
– Napüdvözlet A és Napüdvözlet B
– Az astanga vinyásza jóga első sorozatának kezdő ászanái, a hozzájuk tartozó dristikkel és bandhákkal. Ahol szükséges, egyénre szabott módosításokat javasolok a hatásos és biztonságos gyakorlás érdekében.
– Megtanuljuk a gyakorlást nyitó és záró mantrák éneklését és jelentését

Szeretettel várlak!
Gábor


A programra az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni, illetve lemondani a jelentkezésedet:

Jelentkezés / LemondásOlvass tovább!