2023-11-02 – 108 Napüdvözlet! A valódi mozgó meditáció!

Kedves Gyakorló!

Szeretnéd megismerni, hogy mi is az a jóga élmény, miben különbözik a többi mozgástól?
Gyere el és halld a légzésed mély hangját, figyeld a tested rezdüléseit, érezd az energiát ami éltet, és tapasztald meg a mozgó meditációt.
A mozdulatsor egyszerű, és a sok jótékonyhatása mellett, mindenki álltal végrehajtható. Ezen az alkalmon a valódi flow érzést tudja majd mindenki megtapasztalni. A légzéssel összehangolt mozgás, az 5 különböző testtratást tartalmazó mozdulatsor segít az elme elcsendesítésében, ami maga a jóga. Szeretettel várunk minden érdeklődőt korra, nemre való tekintet nélkül.

Jelentkezés és az alábbi kék gombra kattintva!
1,5 órás alkalomra számíts, várunk kezdőt és haladót.
A programot veztei: Bocsányi Gábor, Certified Ashtanga Vinyasa Jógaoktató
Részvételi díj: 3,000 ft
Helyszín: Body & Mind Stúdió
Cím: Vác, Ady Endre sétány 8.
Dátum: 2023-11-02
Kezdés: 18:30, nagy terem

Miért pont 108?
A számtalan sok szám között akad egy kitüntetett az indiai hagyományban, amely időről-időre visszaköszön a filozófia és gyakorlat terén. Mintha ez a szám a mindenség egyetemes arányszáma volna, de legalább is az ember életében mérvadó mennyiségi egység. A hagyomány szerint 108 napüdvözletet különleges alkalmakkor, például teliholdkor, ünnepekkor szokás gyakorolni. Az ilyenkor keltett energiák még nagyobb hatással vannak az univerzumra és az életünkre.
A 108-as szám rendkívül nagy jelentőséggel bír a védikus kultúrában és ezáltal a jógik életében is. Pl: 108 szemből áll a jóga mala, a Föld és a Nap közötti távolság 108-szorosa.
A Föld és a Hold közötti távolság a Hold átmérőjének 108-szorosa. A Nap átmérője a Föld átmérőjének 108-szorosa.
A 108-ban benne foglaltatik a teljesség. A végrehajtás során erőt és energiát ad, hogy mindenki egyszerre lélegzik. A dristik(fókuszált tekintet) a mozgás és a légzés folyamatos együttes szinkronja segít lecsillapítani az elmét, így megélhetjük a mozgó meditáció élményét.

Gábor


A programra az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni, illetve lemondani a jelentkezésedet:

Jelentkezés / LemondásOlvass tovább!