A hónap témája: ÖNBECSÜLÉS!

A NEGATÍV ÉNKÉP GÁTOLJA AZ ÖNBECSÜLÉST KORLÁTOZ VAGY TELJESEN TÁVOL TART EGY KITELJESEDETT ÖRÖMTELI ÉLETTŐL!

Mindannyiunkban él egy kép-képzetrendszer, hitrendszer valamilyen meggyőződés önmagunkról, ami alapján azt hisszük, gondoljuk vagy mondjuk magunkról – Én ilyen vagyok. Ez vagyok én.
Énképük magába foglalja mindazokat az elképzeléseket, amelyeket saját élményeink és tapasztalataink alapján alakítottunk ki önmagunkról és azt a képet is, amit mások tükröztek vissza rólunk véleményükkel, pozitív vagy negatív visszajelzéseikkel.

Minél inkább azonosítottuk magunkat ezzel a képpel, igazságként fogadtuk el, annál inkább merevít meg, ad stabilitást és állandóságot. Igazunk védelme az egyik legelemibb tanult viselkedésmódunk, így az Énképünket – akár pozitív az önértékelésünk, akár negatív – igyekszünk valamennyire fenntartani, védeni és megőrizni. Ebben mozgunk biztonságban, ez ismerős és ezért követjük el újra és újra ugyan azokat a hibákat.

Mi kellene ahhoz, hogy el merd hagyni a biztonságot jelentő programodat, mintáidat amiből eddig működtél? Azokat a programokat amik többnyire igazságnak vélt hazugságok és vissza tartanak attól, megéld egy boldogabb teljesebb önmagad.

Újra és újra előjön ez a kérdés a munkám során.
– ,,Mit gondolsz magadról ki vagy te? “

Ahogy gondolkodsz magadról, amit hiszel magadról, ahogy beszélsz magadról, ahogy kifejezed magad amit teszel az mind egy lenyomatot képez önmagadban és a környezetedben, minden kimondott szó gondolat egy vibráció egy rezgés mintázat, amiből teremted tovább a valóságodat.

A jó hír az, hogy ez egy tudatos munkával át írható meg változtatható! A kishitűség a szorongás átalakul Önbecsüléssé.
Ezt egy pozitív pszichológia alapú coaching folyamat és az ACCESS BARS fejkezelés hatékony együttes alkalmazásával te is elérheted!

Ha bármi kérdésed van vagy szeretnél bejelentkezni írj bátran messengeren!
Szeretettel várlak: Ottília
Email:ottilia06@gmail.com
Telefon:06 70 513 3905


Olvass tovább!