A mai nap bölcsessége, amit próbálok megtanulni – Bábi Anna

Mai napig élénken él bennem az, ahogy csillogó szemmel megyek a következő órára. Ahogy szinte szomjazom a fejlődést. Nem árulok el nagy titkot, amikor azt mondom, hogy az emberek nem szeretnek beszélni a gyengeségeikről, a félelmeikről. A mai világban csak a tökéletes elfogadható, mindenkit hajtanak a végkimerültségig, elvárják, hogy 200%-on pörögjenek. Úgy döntöttem megosztom Veletek az én egyik nagy félelmemet. Ez pedig az, hogy túlságosan félek attól, hogy milyen benyomást teszek az emberekre. Mindig az első gondolatom az, hogy biztosan nem vagyok szimpatikus, megnyerő, elég jó ahhoz, hogy beszélgessenek velem. Túlzottan hajt a maximalizmusom és a megfelelési kényszerem. Ismerem és tudom, hogy dolgoznom kell rajta, a fejlődés sosem áll meg. Ez az egy, amiben 100%-ig biztos vagyok. Nemrég történt az, hogy nem éreztem jónak az óráimat, nem éreztem azt, hogy meg lennének elégedve velem a vendégeim. Pedig mosolyogva távoztak, sok dicséretet kaptam… Közben rátaláltam a jógára, vagy ha lehet azt mondani a jóga talált meg engem. És a belső megfigyelések során rájöttem, hogy ez az érzés én vagyok. Én érzem azt, hogy nem jó az óra, én elmeztem az utolsó másodpercig az egészet. Rájöttem, hogy teljesen elfelejtettem saját magammal törődni, a saját lelkemmel…. Másoknak akartam örömet szerezni, de amíg én sem találtam magamban ezt az örömöt, addig hogy adhattam volna át másoknak? Amióta ez a hatás ért elkezdtem komolyabban foglalkozni a saját lelkemmel. Mindig hihetetlen az a felismerés, hogy a gondolatokkal mennyire be lehet korlátozni a saját fejlődésünket.. És amit szintén a héten tapasztaltam meg, hogy ha összhangba kerül a test és lélek, akkor egy pilates vagy egy jóga alkalmával nem lesz felesleges mozdulat. Benne vagy a lebegésben és a tested pont úgy mozdul, ahogy kell. Hihetetlen és hidegrázó élmény volt, de hálás vagyok érte, hogy volt lehetőségem megtapasztalni. Ha elég időt hagyunk a testünknek és lelkünknek egyesülni, akkor folyamatos változásokat fogunk tapasztalni
A két kép között rengeteget fejlődtem testileg és érzelmileg is. Már felismerem a maximalizmusomat, próbálom a megfelelő irányba terelni. És próbálom megértetni magammal azt, hogy nem kell mindenkinek megfelelni, lehetetlen mindenkinek szimpatikusnak lenni. Ez számomra ma a nap bölcsessége.
 Ha esetleg érdekelne a pilates, akkor várlak sok szeretettel az órámon. Bejelentkezni a honlapunkon lehetséges az órarendnél!

Olvass tovább!