Csak semmi felhajtás, elkészítése egyszerű, a végeredmény nagyszerű!
Néhány hozzávaló és pillanatok alatt mennyei boldogságban lesz részünk. Csak úgy olvad a szájban ez a könnyű, zamatos gömböcske. A citrom ellenállhatatlan illatot, frissességet kölcsönöz neki. Energiadús, így tökéletesen csillapítja az éhséget. Akár a reggeli zabkásádba darabolva, egy csésze tea mellé tízórarira vagy uzsonnára is kiváló. Ha edzés előtt nincs időd egy tartalmas reggelit vagy ebédet elfogyasztani, 2-3 darab gömböcske és garantáltan bírod szusszal.
Vigyázat, erősen addiktívvá tesz!
Elkészítése:
Tedd az összes száraz összetevőt egy aprítógépbe, adj hozzá egy csipet himalája sót és a kókusz nektárt (agave nektár, datolya- vagy juharszirup is tökéletesen megteszi, de egyszerűen mézzel is édesítheted). Ezután öntsd hozzá a citromlevet, reszeld bele a citromhéjat, majd keverd addig az aprítógéppel, amíg egy kissé ragacsos állagot nem kapsz. Miután jól összedolgoztad az alapanyagokat, tedd a masszát 5-10 percre a hűtőbe, hogy még jobban összeálljon, és könnyebben formázható legyen. A hűtőből görgess golyóbisokat belőle. Mártogasd a mázba, vagy akár olvasztott csokoládéba. Szórd meg a tetejét mákkal, vagy görgesd kókuszreszelékbe, darált dióba, pisztáciába vagy tökmagba. Ha szeretnéd a citromos ízt intenzívebbé tenni, reszelj a tetejére citromhéjat!
Beköszöntött az ősz, ezért fogyassz még több citromot!
Előkészítés: 15 perc
Elkészítése: hűtéssel együtt összesen 1 óra 15 perc
Hozzávalók (10 db gömböcskéhez)
• ¾ csésze gluténmentes zabpehely
• ¼ csésze hántolt kendermag
• ¾ csésze aprított kókuszdió
• 1tk kurkuma por
• 1 teáskanál mák
• 2- 3 evőkanál kókusznektár
• 2 evőkanál frissen facsart citromlé
• fél citrom héja
Máz
• 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
• 1 evőkanál kókusznektár
Jó, ha tudod!
Formázáskor folyamatosan nedvesítsd be a kezeidet, hogy ne ragadjon rá a massza.
A kész golyóbisokat tedd 1 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
Hűtés után mázazz!
Jó étvágyat hozzá!
Kiss Dorka
Lujzie