Bébi és kisgyermek masszázs

Gyermekkorban nagyon fontos a testi-lelki egyensúly. A gyermekek folyamatos fejlődésen mennek keresztül, fontos, hogy kiegyensúlyozott gyermekkoruk legyen.
Ha rendszeresen masszírozzuk, hozzászokik, energia pályáin megelőzzük az elzáródást, ezzel segítjük a mozgásfejlődést és meggátoljuk a betegségek kialakulását.

A BBMM® módszer hagyományos thai babamasszázs és szemlélet ötvözése az ideggyógyászat, a fejlesztőpedagógia és a gyógypedagógia tudományos eredményeivel, a csecsemők első 1-2 életévére kidolgozva. Minden szülőnek ajánlom!
A babamasszázs folyamatához kapcsolódik a testtájankénti mozgatás, figyelembe véve a baba életkori fejlettségi szintjét.
Az érzékelés a keresztezett mozgásminták összehangolják az idegrendszer működését. Ha mozgás fejlődés nem a helyes sorrendben vagy minőségben történik, akkor már az iskolás kor előtt is gyenge tájékozódás, és lassú információ feldolgozást figyelhetünk meg. BBMM Babamasszázs® módszerével ezek a problémák megelőzhetőek, vagy ha már kialakultak, akkor segíthetjük általa.

Baranyi Babamasszázs® a thai masszázs fogásaira épülő módszer.
Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb alakítsunk ki általa. Megelőzhető a betegségek, vagy ha már kialakulta a problémák, akkor kezelhetjük, azokat e módszer segítségével.

A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszerét és a mozgáskoordináció kialakulását. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Lehet, ellenmondásosnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban.
A leglényegesebb, hogy segít egyensúlyt teremteni, és mindig függ a hatása attól, hogy akin alkalmazzuk a fogásokat, milyen energetikai szinten, mire van szüksége. Jó hatással van a baba testi fejlődésére, de elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is.
A masszázshoz mozgásokat is hozzákapcsolva korai fejlesztés egyik új módszere lehet.

Gyermek masszázs “három az egyben”

 1. Száraz masszázs a thai masszázs fogásaira építve
  Az általam tanított gyermek száraz masszázs a thai masszázs alapjaira épül. Nem az izmokat dolgozza meg, hanem speciális nyomástechnikával a test energia rendszerét harmonizálja.
  Az érintés történhet ruhán keresztül is. Beindítja a test öngyógyító folyamatait és segít a lelki problémák okozta tünetek megoldásában.
 2. Mozgások
  Az adott testrész masszírozás után a gyermek önindítottan nagyobb kedvel és hatásfokkal végezheti számára megfelelő mozgásokat. Ezek a mozgások korrigálják a leginkább előforduló gyermekkori problémákat. Segítenek megelőzni az anatómiai változásokkal járó kellemetlen tüneteket.
 3. Olajos gyermek masszázs
  Ezt a technikát azoknál a gyermekeknél javaslom ahol a nyugtalan feszült stresszes állapotokon szeretnénk segíteni.
  Az test energiáit simító speciális fogásokkal masszírozzuk át, melyhez akár jó bevált aromaolajokat is használhatunk.
  A két masszázsmódszer ötvözhető is, az adott gyermek masszírozásánál és személyre szabva segíthetünk az adott problémán.

Összefoglalva hatásai:

 • segíti a mozgásfejlődést, mozgáskoordinációt,
 • hasfájás megszüntetésére,
 • nyugodt alvás elősegítése,
 • szeretetteljes kapcsolat, ragaszkodás erősítése szülő-gyermek között,
 • 2 hónapos kortól kisgyermek korig,

Már várandósság alatt meg lehet tanulni, így felkészülten , rögtön tudjuk alkalmazni születés után!

Szeretettel várlak!
Madarászné Sintár Judit
Telefon:+36202385566