Hét kapu módszer, életszakasz állítás

Egy módszer arra, hogyan haladjunk tovább egy megrekedt élethelyzetből és kapjunk erőt a továbbhaladáshoz. Feltárjuk, hogy egy-egy adott témában melyik életszakaszban található az elakadás.

A mágikus hetes szám mindenhol megjelenik a természetben: a hét nap, hét szivárvány szín, hét csakra, a hangsor hét hangja, a Hold hétnaponkénti változása.
Ennek megfelelően megjelenik mindannyiunk életben is, hét szakasznak, hét kapunak megfelelően, amik meghatározó életpontok és beavatások, amik meghatározzák az egész életünket.

Az életünk során sok pozitív és sok negatív élmény, történés ér bennünket. A pozitívak töltenek és előre visznek. A negatív élmények azonban hátráltatnak és negatívan befolyásolják az utunkat. A különböző minket ért sérülések, traumák, nehézségek elraktározódnak a lelkünkben és a testünkben. Lehet, hogy mi már nem is emlékszünk rá, de a lélek és a test pontosan emlékszik arra, hogy mi történt. Ezek az elakadások akadályozzák az életünk bizonyos területeinek szabad áramlását és az idő múlásával fizikai tünetként is megjelenhetnek. Ezek nem múlnak el, a lékek nem felejti el és a testtudatunk is őriz minden ilyen emléket addig, amíg az fel nem oldódik, meg nem gyógyul bennünk. Példa az elakadásra: Biztosan sokan ismernek olyan felnőttet, aki bizonyos helyzetekben úgy viselkedik, mint egy kisgyerek. Ebből világosan látható, hogy az adott személynek bizonyosan van valamilyen elakadása ebben, ami nem teszi lehetővé, hogy felnőttként reagáljon és viselkedjen abban a helyzetben. Ez egészen addig így is marad, amíg nem történik megértés, felszabadítás, gyógyulás a témában.

Ilyenkor nyújthat segítséget a Hét kapu módszer.

A foglalkozás alkalma során megnézzük, hogy egy adott problémával kapcsolatosan hol található, melyik életszakaszban történt az elakadás. Végigmegyünk az összes életszakaszon, megértjük, hogy mi-miért történt, hogyan járult hozzá egy adott esemény ahhoz, amiben most vagyunk. A megértéssel erőt és lehetőséget kapunk ahhoz, hogy az adott témával kapcsolatosan beálljunk a helyünkre, az életünk azon szakaszába, ahol most vagyunk. Teljes rálátást kapunk az egész eddigi életünkre, meglátjuk és megértjük az erősségeinket, amik minket támogatnak. Azzal, hogy beállunk a saját helyünkre megindul az egészséges és felszabadító energia áramlás, ami feltölt, gyógyít és előre visz a céljaink megvalósítása felé.

A női lét hét kapuja:
Első kapu: fogantatás
Második kapu: születés
Harmadik kapu: első holdazás
Negyedik kapu: beavatás a termékenységbe – szüzesség elvesztése
Ötödik kapu: szülés*
Hatodik kapu: változó kor – a bölcsesség ideje
Hetedik kapu: halál
(*Ha nem történik szülés, akkor is létrehozunk az életünkben valamit, aminek ilyen módon a szülőjévé válunk.)

A férfi lét hét kapuja:
Első kapu: A fogantatás és a születés közötti időszak
Második kapu: A születés és a gyerekkor közötti időszak
Harmadik kapu: A gyerekkor és kamaszkor közötti időszak
Negyedik kapu: A kamasz kor és a felnőtt kor közötti időszak
Ötödik kapu: A felnőtt kor és a bölcs kor közötti időszak
Hatodik kapu: A bölcs kor és a halál közötti időszak
Hetedik kapu: A halál és az újjászületés közötti időszak, a köztes lét

Mit várhatsz a Hét életszakaszon történő átvezetés hatásaként?
• tisztább rálátás az Életre – egyben, összegezve látod az életutad,
• könnyebb átkelés az egyik életszakaszból a másikba,
• egy adott korszakban megélt stressz vagy trauma elengedése,
• olyan gátak felszabadítása, amelyek megengedik a továbblépést,
• a kor és az idő múlásának elfogadása,
• gyengéd, belső munkát,
• valamit el tudsz engedni, és mást beengedni helyette.
• erősségeink, tapasztalataink megértése és használata.

Egy alkalom kb 2,5-3 órát vesz igénybe.
Szeretettel várlak!
Duhonyi Éva Annamára
06 70 6 188 155
www.lelkedutja.hu