Intenzív CORE tréning

Kihívást keresel? Erősítenél? Szeretnél tónusosabb izomzatot, de nem a te műfajod a jóga, vagy egy hangos edzőterem?!
Akkor ez az óra neked szól!

Itt a stúdiónkban rengeteg jóga típusú órából lehet válogatni, de tudom, nem mindenki ezt keresi. Én is tudom magamról, hogy néha intenzívebb mozgásra van szükségem, másfajta mentális felfrissülésre, mint amit a jóga ad nekem.

Sok éve emberekkel foglalkozom, és ez alatt az idő alatt temérdeknyi gátlását oldottam fel azokban, akik féltek megtenni az első lépéseket. Nem jó érzéssel mentek be egy zsúfolt edzőterembe, nem tudtak azonosulni a dübörgő zenével, az „ugribugri” vagy esetleg súlyokat pakolgató edzésekkel.

Valójában ebből az igényből született meg ez a stúdió 2020-ban. Ez az óratípus is azoknak szól, akik nem tudnak beilleszkedni a fitnesztermi közegbe, de dinamikusabb csoportos órára vágynak, mint a jóga vagy a pilates.

Helló! Itt vagyok! A nevem INTENZÍV CORE TRÉNING!

Hozd ki magadból a maximumot! A core tréning, vagyis a test középpontjának edzése nem csak az alakot formálja, de intenzíven erősíti a gerinc izmait is, tónusos izomzatot eredményez.

A core angol szó, magot, valaminek a legjavát, központját jelenti. (Az anatómiában a core azon hasüreget körülvevő izmok összessége, melyek a gerincet és a medencét stabilizálják. Legfontosabbak: medencefenék izmai, hasizmok, gerincfeszítő izmok, a rekeszizom, nagy farizom, széles hátizom, csuklyás izom.)

Ha ezek az izmok megfelelően edzettek, akkor elbúcsúzhatunk a hát – és derékfájástól, automatikusan szép tartásunk lesz. Olyan hatású, mintha belülről kihúzták volna az embert, mindenki egy kicsit magasabbnak érzi magát. Visszatér az erő és az önbizalom a testbe és a lélekbe!

Miben más, mint egy gerinctorna?

Az óra jelentősen más, mint egy szokásos gerinctorna, mivel nemcsak a core izmokat mozgatjuk át, hanem az egész testet erősítjük, mobilizáljuk és nyújtjuk is.
Személy szerint imádom a saját testsúlyos gyakorlatokat, a klasszikus és az összetettebb plank helyzeteket, de ezeken kívül kiegészítem az órát egyszerűen használható eszközökkel is (gumiszalag, dobogó, fitball, softball, henger és egyéb egyensúlyfejlesztő eszközök.)
Jóval dinamikusabb órára számíts, mint egy klasszikus gerinctornán! Törölközőt mindenképpen hozz magaddal! 😉

Kinek ajánlom?

Nemre, korra való tekintet nélkül bárkinek ajánlom, terápiás és egészségmegőrző célra egyaránt alkalmas. Elsősorban mégis az ülőmunkát végzőknek hasznos, mivel a számítógép előtt végzett munka nagyon megterheli az egész törzsizomzatot. Akinek szokott fájni a háta és a dereka, illetve gyakran tartja magát görnyedten, annak mindenképp érdemes kipróbálnia. A gyenge izmok helytelen testtartást eredményeznek, ezért szükséges megerősíteni őket.
Az órán nem sorozatszámra dolgozunk, hanem időre. Így mindenki a saját edzettségi szintjén tud mozogni adott idő alatt. Egy csoportos órában így találja meg mindenki a kihívást!

Milyen hatást fejt ki?

Számtalan pozitív hatását fogod érezni ezeknek a péntek estéknek. Láthatóan szebb lesz a tartásod. A hátban, a gerincben és a nyakban fellépő mindennapos kellemetlen fájdalomérzet is csökken, sőt a kitartó edzés hatására teljesen meg is szűnhet. Más mozgásformák végzését is segíti, nagyobb hatékonysággal fogsz majd edzeni, futni, jógázni. Fejleszti a testkontrollt, az egyensúlyt és a stabilitást. Erősíti, de közben rugalmassá is teszi a testet, tónusosabb lesz az izomzat. Csökkenti az esetleges sportsérülések kockázatát is.

Minden órára bejelentkezés szükséges!
(Ha már jártál nálam bármilyen órán, akkor a bejelentekző rendszeremben (BOOKYWAY), ha még nem ismerjük egymást, akkor itt a weboldalon keresztül!)
Szeretettel várlak, Anikó
+36305224151


Az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni az órára:

Bejelentkezés