Körtánc/hangtálas meditáció

Ez a hét a 31.
Páratlan hét van
E heti óra: Körtánc/Mantratánc - Következő héten Csoportos hangtálas meditáció lesz

Anita, Telefon:+36 20 519 6972

Csoportos hangtálas meditáció

Minden PÁROS hét keddi napján!

A tibeti hangtálak és gongok egyrészt csodaszépek, másrészt megnyugvást, békét hozhatnak életünkbe. Egy csoportos hangfürdő alkalmával a hangok és rezgések segítenek meditatív állapotba kerülni, negatív érzésektől, élményektől, akár fizikai fájdalmaktól megszabadulni. A hangfürdők finom és mégis erőteljes hangjai lelkünk nagyon finom rétegeit képesek elérni, és hatni rájuk.

A hangtál meditáció harmonizálja a különféle agyterületeket, mérhetően pozitív hatással van a vérkeringésre és a szív-érrendszer működésére, tágítja az ereket, csökkenti a vérnyomást, vagyis nyugtató, lazító hatással van az emberre.

A hangtálak hatásai: 

  • harmonizálódik a pulzusszám és a vérnyomás,
  • az idegrendszer megnyugszik,
  • megújulnak sejtjeink,
  • ellazulnak izmaink,
  • friss, egészséges energiával töltődünk fel,
  • érzelmi blokkjaink oldódnak,
  • a nyugalom érzése ára szét bennünk.

Körtánc/Mantratánc

Minden páratlan hét keddi napján!

„A tánc gyakorlása a legmélyebb emlékezési forma, mert az embert a maga teljességében követeli meg. A tánc (eszköz az) önmegvalósítás(hoz). Az ember – nem utolsó sorban – a legtisztább örömeit és boldogságát fejezi ki a táncban. Ez adja a fényt és a lendületet ünnepeihez, élete jeles napjaihoz.„
(Bernhard Wosien)

A körtáncmozgalom ősi hagyományokhoz nyúlik vissza, abba az időbe, amikor az emberek életének szerves része volt a tánc, táncoltak olyan fontos események kapcsán, mint a születés, halál vagy szerencsés vadászat. Tánccal köszöntötték a napfelkeltét és kértek esőt.

A szakrális körtánc jellegében különbözik az átlagos körtáncoktól, abban a spirituális szándékban, mely mögötte áll. Ilyenkor a tánc a dinamikus meditáció szerepét tölti be, s ezáltal szent teret teremt. A szakrális tánc során befelé irányul a figyelem, a mozdulatok nem töltenek be esztétikai funkciót, és ahogy az archaikus időkben sem, így most sem közönségnek, hanem maguknak a táncolóknak szólnak. A körtánc egy ősi, tiszta, szavakon túli és éppen ezért nagyon erős kapocs az emberek között. 

A Mantratánc egy aktív (mozgás)meditáció, miközben túllépünk a gondolatainkon, az elménken. A mantrák rövid, tömör, mágikus “varázsigék”, melyek rezgést, energiát közvetítenek. Ezek a  hangmintázatok az érzékszerveinken keresztül visszahatva mind értelmileg, mind érzelmileg emlékeztetnek bennünket örök lelki természetünkre.