Dinamikus Pilates

Alapelvek:

A Stott pilatesben 5 alapelv található, amelyek segítik a gyakorlatok helyes kivitelezését, illetve izommunka mellett a feszültségmentes állapotot elérni. Az alapelvek betartása koncentrációt igényel, így megvalósulhat az az állapot, hogy elengedjük a külvilág gondjait és a lelkünk és testünk jelzéseivel foglalkozzunk.

  1. alapelv a légzés: Bármennyire furán hangzik, nem mindegy hova illetve hogyan vesszük a levegőt. Arra törekszünk, hogy laza, mély légzésünk legyen. A levegőt a mellkas oldalsó/hátsó részébe vesszük. Meghatározott a gyakorlatok közben, hogy mikor történik a ki- és a belégzés.
  2. alapelv a medence helyzete: A medence stabilizációja nagyon fontos, törekszünk a semleges és az imprint helyzetre. Ha a medence semleges helyzetbe kerül, akkor megszűnik az ágyéki szakasz felesleges feszültsége. A haránthasizmot folyamatosan megtartjuk, ezáltal sokkal biztonságosabban tudjuk a gyakorlatokat végrehajtani, miközben nem keltünk feszültséget.
  3. alapelv: Bordakosár helyzete. A bordákat a helyes légzéssel és a folyamatos hasizom munkával stabilizáljuk.
  4. alapelv: Lapocka mozgása és stabilizációja. Ugyanolyan fontos a lapocka helyes tartása, mint a már említett hasizmoké, mivel ha elmarad akkor túlfeszítjük a nyaki és a vállövi izmokat.
  5. alapelv: Nyak és fejtartás. Gyakran előfordul, hogy nem figyelünk oda arra hogyan tartjuk a fejünket. Az emberek nagy százaléka ülőmunkát végez, számítógép elött. Ilyenkor a fej előre helyeződik, a felsőháti szakasz elveszti semleges tartását. Ez vezet is oka lehet a gyakori nyakfájdalomnak.

A pilatesszel aktívan nyújtjuk az izmainkat, miközben az ellentétes izomcsoportot erősítjük. Kortól, nemtől függetlenül mindenkinek jót tesz. Ha arra vágysz, hogy a napodban legyen egy olyan intervallum, amikor csak saját magadra koncentrálsz és a testedre, akkor itt a helyed. Aktív versenyzők is használják ezt a sportot az izmaik regenerálására. Akkor is kiváló mozgásforma a számodra, ha ülőmunkát végzel. Tested meg fogja hálálni azt, hogy abba a helyzetbe kerülhet, ami számára a legjobb, legideálisabb.

Várok mindenkit sok szeretettel!

Anna
Telefon:+36 20 290 2690


Az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni az órára:

Bejelentkezés