Reflexológiás talpmasszázs

A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.
A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A “közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek.
Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.
A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer. Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek. Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is, kedvezően befolyásolja a légzőszervi, a hólyag-, a vesepanaszokat és az emésztési zavarokat. A masszázs a megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét. Lélektani, lelki hatással a masszázs szorongástól, feszült állapotokból szabadíthat meg. Energiákat tesz szabaddá, a tartás, az arckifejezés megváltozik.

Mikor nem ajánlott a terápia alkalmazása?
– heveny gyulladás a visszerekben, vénákban
– trombózis
– súlyos cukorbetegség
– súlyos veseelégtelenség
– vérhígító gyógyszerek szedésekor
– súlyos szívbetegség, pacemaker használata
– magas láz
– gomba okozta megbetegedés
– üszkösödés a lábon
– dagadt, ödémás láb
– fertőző betegség
– súlyos idegkimerültség
– várandósság
– daganatos megbetegedés
– alkoholos állapot vagy függőség
– drogos állapot vagy függőség

A talpmasszázs élettani hatásai:
– megelőzés
– méregtelenítés
– serkenti a vérkeringést
– serkenti a nyirokkeringést
– immunrendszer működését befolyásolja
– szabályozza a hormontermelő mirigyek működését
– fájdalomcsillapító hatása van
– lazító, testi-lelki feszültséget old
– komfortérzetet ad…

A reflexológiás talpmasszázs időtartama 40-45 perc, kezdetben hetente egyszer. A masszázs gyakorisága az egyéntől és szervezetétől függ.

Szeretettel várlak!
Szak Petra
Telefon:+36204653038.