Csak akkor lehet gyorsan fejlődni, ha biztos alapok vannak – Bábi Anna

Elég sokszor futok olyan véleményekbe, hogy a pilates az egy nagyon egyszerű, könnyed sport, hiszen én is milyen könnyedén csinálom a gyakorlatokat. Általában olyan emberek mondják ezt, akik még sosem voltak hasonló órán. Itt most a jógára, BODYART-ra, a statikus edzésekre gondolok.

Aztán meggyőzőm őket, hogy jöjjenek el egy alkalommal és utána formáljanak véleményt.
Megtörténik az alkalom és ilyen válaszokat szoktam kapni:
– Húha, hát nem gondoltam volna, hogy ennyire sok mindenre kell figyelni…
– Én már az első 5 percben elfelejtettem, hogy hol van a lábam és hol a hasizmom…
– Azt hittem eljövök és rögtön minden menni fog, de rájöttem, hogy vannak olyan izmaim is, amiknek a létezéséről nem is tudtam.

És a személyes kedvencem: az edzés után eltelt 1-2 nap és még a bordám is fájt, olyan izomlázam lett (ennek az oka egyébként a légzés módszere miatt van, végig az órán a tüdőnkbe vesszük a levegőt, ezáltal a has folyamatosan aktív, sokkal biztonságosabb a deréknak így és ráadásként a borda körüli apró mickro-izmok is dolgoznak.

Számomra nagyon fontos a fokozatosság, mindenki magához mérje a teljesítményét!! Ne abból induljon ki, hogy esetleg én hogyan hajtok végre egy adott gyakorlatot, hiszen én már 7 éve pilateszezem! Megjegyzem, azóta az életemet nem tudom ez nélkül elképzelni!

Az órákon mutatok könnyebb és nehezebb változatot. SOSEM az a cél, hogy a nehezebbet csináljuk, hanem az hogy HELYESEN! Ez nagyon fontos! Csak akkor lehet gyorsan fejlődni, ha biztos alapok vannak. Egy csodálatos utazáson vehetsz részt, ami sosem ér véget és folyamatosan új szinten fogod megismerni a tested és lelked működését.

Kérdés esetén forduljatok hozzám bizalommal!
Kérlek Titeket, hogy az órarendnél jelentkezzetek az órákra!

Csodás Napot!
Anna


Olvass tovább!