Erő, Egyensúly, Rugalmasság, Tudatosság = PILATES

Erő, Egyensúly, Rugalmasság, Tudatosság
Számomra ezek a szavak jellemzik a leginkább a pilatest. Az alapelveket betartva biztonságos mozgást tudunk létrehozni, ami felfrissülés testnek és léleknek egyaránt. Nagy hangsúlyt fektetek abba, hogy az óra közben sikerüljön a befelé fordulás, hiszen a saját tapasztalatomból tudom, hogy sokkal nagyobb fejlődést érhetünk el ha sikerül az edzés alatt csak magunkra és az aktuális gyakorlatra koncentrálni.
Mikor elkezdtem ezt a mozgásformát azt tapasztaltam, hogy az órák után sokkal felszabadultabban mozgok és mintha a fellegekben járnék, olyan érzésem volt. Egy olyan helyre jártam, ahol lépcső is volt és ahogy mentem lefelé szinte azt vártam, hogy a következő lépcsőfoknál elrepülök. Ugyanezt éltem át a lelkemben is. Azt hittem csak én vagyok ilyen alkat, de amióta edzéseket is tartok azóta a vendégeim is beszámolnak erről a lebegő, könnyed érzésről.

Hogy az anatómiai részéről is beszéljek kicsit: orvosok bebizonyították, hogy a pilates segít megelőzni a gerincvonal összecsúszását, és a rendszeres gyakorlásával meg tudjuk tanítani azt a testnek, hogy mi a semleges gerinctartás. Ha a gerinc ideális helyzetben van akkor a csípőre is kevesebb terhelés esik, a medence a normális tartományba billen, a váll területe ellazul és a nyak körüli izmok megpihenhetnek.

Hogy mit fogsz tapasztalni a hétköznapokban?
Sokkal lazább leszel, nem fogsz érezni feszültséget a testedben.

Ki szeretnéd próbálni? Akkor a lehetőség adott: gyere el hétfői óráim egyikére (18.30-19.30 vagy 19.30-20.30), vagy akár mindkettőre, illetve a szerdai órámra (17.00-18.00).
Kérdés esetén forduljatok hozzám bizalommal.
Bejelentkezni a honlapunkon tudtok, az órarendnél.

Anna


Olvass tovább!