“Ha az ember nem érzi magát szeretve, lassan meghal!” – Ez az emberi lét egyik alapvető szükséglete

Korunk egyik legnagyobb filozofikus guruja, Osho sokunk számára nem ismeretlen. Ha csak egy kis töltekezésre, vigasztalásra, támogatásra, pozitív életszemléletre vágysz, fordulj az írásaihoz, tanításaihoz.

Egy alkalommal a következő kérdést tették fel Oshonak:

“Miért rendelkezik az ölelés olyan hihetetlenül magas gyógyító erővel? Eddig azt gondoltam, hogy az önmagunkban vetett hit, az önelemzés, és a magas érzelmi intelligencia szükséges ahhoz, hogy egészséges gondolatok által meg tudjuk őrizni az egészségünk, de kiderült, hogy az ölelés az egyik leghatékonyabb gyógyszer.”

Osho így felelt a feltett kérdésre:

“Az ember szükségét érzi annak, hogy fontos legyen, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak. Csak úgy tud valaki testileg és lelkileg is egészséges életet élni, ha értelmét látja létezésének, fontosnak érzi magát. Ha nem érzed azt, hogy értékelnek, és szeretnek, akkor ez az érzés fokozatosan a leépüléshez, majd a halálhoz vezet. Éppen ezért a szeretet a legfontosabb pozitív terápiás érzés.

Az embereknek azért van szükségük terápiára, mert hiányzik az életükből a szeretet. Egy szeretettel teli világban az embereknek nincsen szükségük szeretetre. Az ölelés a szeretet kifejezése, hatására biztonságban, és sokkal nyugodtabbnak érezhetjük magunk. Az ölelés hatására felénk áradó pozitív energia számos betegségre lehet gyógyír, erősíti az immunrendszert, testileg-lelkileg feltölt. Közben pedig úgy érezhetjük magunk, mint régen kisgyerekként, a világ össze problémája megszűnik körülöttünk.”

Bizonyos kutatások alapján kimutatták, hogy ha egy kisgyerek nem kap elég szeretetet, ölelést, és gyengédséget, akkor nem fog megfelelően fejlődni. A test hiába kapja meg a szükséges táplálékot, ha a lélek el van hanyagolva. Ebben az esetben az ember állandóan szomorúnak, levertnek, fáradtnak, magányosnak, reménytelennek, és gyengének érzi magát.

A szeretet feltölt, erős lelki stabilitást ad, kiszakíthatatlan gyökerekkel lát el. Ugyanúgy, mint a lélegzet, a szeretet is kimondhatatlanul szükséges ahhoz, hogy életben maradjunk.

A világ összes terápiáján részt vehetünk, ha nem ismerjük a szeretet erejét, mit sem érnek az önsegítő csoportok, és -könyvek. 100-ból 90 ember betegségének hátterében erős szeretethiány húzódik. Már az első terápiás alkalmakon érezhető a pozitív változás, ugyanis a páciens megérzi azt, ha odafigyelnek rá, fontos valakinek, és szeretetet kap.

Ne sajnáld az ölelésre fordított időt és energiát! Ölel meg ma is szeretteidet teljes szívvel, szeretettel, add át a pozitív energiát, a testi-lelki egészséget.


Olvass tovább!