Miért ajánlom a gerinctornát? – Pánczél Éva

Sokan közülünk oda vannak a mozgásért, sportosak. Mások viszont már gyermekkorukban sem szeretnek mozogni, s ez a helyzet felnőtt korban sem változik meg mindenkinél…

Aztán egyszer csak küldi a testünk az apróbb figyelmeztető jeleket, itt – ott fáj egy kicsit, aztán elkezd beállni a nyakunk, néha – majd egyre sűrűbben beszúr a derekunk, egyre többször fáj a hátunk, egyre nagyobb és hosszabb ideig tart a fájdalom …stb. Ilyenkor keressük a gyors megoldásokat, kapkodjuk a fájdalomcsillapítót, tapaszolunk, igénybe veszünk különböző szolgáltatásokat (amik persze jók lehetnek, jól is esnek, egy kis időre rendbe is tesznek, többnyire viszont drágák, s előbb – utóbb újra előjönnek a problémák, ha ugyanazzal a berögzült mozgásmintával folytatjuk utunkat).

Végül rájövünk arra, hogy hosszútávon nem egy gyógyszer, nem egy kényelmi szolgáltatás fog segíteni nekünk, hanem a mozgás. A feszülést mozgással lehet kioldani, a helyes tartást, – mozgásmintát pedig a megfelelő gyakorlatokkal, edzésmódszerekkel lehet újra felvenni, majd tudatosan “karbantartani”. Ahogyan az ülő életmód bekúszott az életünkbe és átvette az irányítást, úgy a mozgást is be kell engednünk, tudatosan, ennek ellentételezésére.

Én ezekkel az órákkal tudok ebben segíteni itt a stúdióban:
KEDD – 09:00 Preventív gerinctorna
CSÜT – 09:00 NMPT alapú gerinctorna

Egyéni NMPT (Természetes mozgásminta Tréning – Korrekció)

Bejelentkezés, információk:
📲 +36204996977
📧 panczelevatrainer@gmail.com
Jelentkezz be az óráimra ITT!
FB csoportomba ITT tudsz csatlakozni!
Szeretettel, Pánczél Éva Fitness Trainer


Olvass tovább!