Mire próbálj koncentrálni a PILATES órán? – Bábi Anna

A pilates 5 alapelv mentén zajlik, ezek betartása hozzásegít minket a tudatos, kontrolált és biztonságos kivitelezéshez. Ha folyamatosan figyelünk ezekre, akkor nem fogunk tudni másra gondolni. Ez tapasztalat, sokan azért ijednek meg az első órán, mert szembesülnek vele, hogy itt mennyi mindenre kell figyelni egyszerre. Viszont nem szabad engedni, hogy elvegye a kezdeti ijedtség a kedvünket! Ez is egy hosszú gyakorlási, fejlődési időszak!

Nem egy gyors mozgásról van szó! Próbáljatok magatokra, a testetekre és az épp aktuális mozdulatra koncentrálni. Ha sikerül ezt elérni, akkor rájövünk arra, hogy mennyire fel tud frissülni a test és lélek egyaránt! Ennek oka az, hogy a jelenben maradunk az edzés alatt, nem gondolunk a múltra és nem forgatjuk a jövő képkockáit a fejünkben folyamatosan. Én bele szoktam csempészni a gyakorlásokba egyensúly gyakorlatokat is. Ha ezeknél elkezdünk azon agyalni, hogy például: “oké, óra végén még be kell rohannom a tescoba, mert elfogyott otthon a tej” vagy “ma a munkahelyemen a főnököm extra genyó volt….” és még sorolhatnám a végtelenségig, akkor biztosan ki fogunk esni az egyensúlyunkból, hiszen nincs összhangban a test és elme. Számtalanszor tapasztaltam magamon azt, hogy ha egy kicsit is beengedek a külvilágból, már nem megy olyan jól a gyakorlat.. ezért is van az, hogy nekem minden bajomra és örömömre a pilates a válasz!

Ha rossz a kedvem óra végére rájövök, hogy tök fölösleges itatni az egereket, úgyis minden rossz a személyes fejlődésemet segíti. Ha pedig épp nagyon jó a kedvem, akkor pedig visszaránt a Földre és nem engedi, hogy túlzottan elszálljak. Megjegyzem, erre nagyon hajlamos vagyok.

Ha kedvet kaptál kipróbálni ne habozz! Heti 3 alkalommal várok Mindenkit.

ITT tudtok bejelentkezni!
A videón a saját edzésem látható, ahol kiemelt szerepet játszott az egyensúly megtalálása és megtartása.  (Fel van gyorsítva, az eredeti videóban sokkal lassabb az ütem!)
Anna


Olvass tovább!