Mire törekszem egy PILATES órán? – Bábi Anna

Gyakran eltöprengek azon, hogy a pilates mit ad nekem és mit a vendégeimnek. Én rengeteget tanultam magamról, a testemről, a lelkemről. Kisgyerekként nagyon mozgékony voltam, mindig úton voltam, sosem lehetett leültetni 2 percre sem ehhez mérten olyan sportokat is űztem, amik segítettek ezt a vágyat csitítani. Kangooztam, már 12-13 évesen a felnőttek között nyomtam, lovagoltam, ha tehettem az egész hétvégémet a lovardában töltöttem volna.

Aztán ahogy egyre nagyobb lettem kezdett ez az örökmozgóság átfordulni egy rettentő nagy türelmetlenségbe. Ha valamit el akartam érni vagy meg akartam szerezni azt rögtön, abban a másodpercben szerettem volna és nagyon kiborított, ha várnom kellett..

Anyukám egyszer megkérdezte tőlem (7 éve), hogy ki szeretném- e próbálni a pilatest. Ő már régen szemezett vele. Mondtam, hogy persze, miért ne? Titokban úgy voltam, hogy tuti minden menni fog, mert nagyon sokat sportolok. Aztán jött a fekete leves, nem tudtam felvenni a ritmust, mivel ez egy lassú, statikus mozgás. Nem értettem, hogy miért mondják az emberek, hogy ettől megnyugszanak?! Hisz én csak ideges lettem és még türelmetlenebb, hogy nem megy úgy ahogy szeretném…

Viszont nem adtam fel! És szerintem ez a kulcsa a kis beszámolómnak.
Megtanultam elengedni magam, áramolni a mozdulatokkal, kizárni a külvilágot és csak magamra koncentrálni. Mostmár mindenre a pilates a válaszom és ezt vegyétek szó szerint: ha rossz a kedvem, ha fáradt vagyok, ha kirobbanóan jó kedvem van, ha túlzottan pörgök és még sorolhatnám mindig pilateszeznék és amikor tehetem meg is teszem. Átélem újra és újra a belső csendet, az elengedést, a békét. Nagyon hajt minket a világ, elvárja mindenki az állandó pörgést! Igen, szükség van arra, hogy az ember ne aludjon el munka közben.

VISZONT! Nem állhat abból egy nap 99%, hogy hajszoljuk magunkat. Csak kiégünk és még az élettől is elmegy a kedvünk…
Ezt a belső békét, odafigyelést, felfrissülést próbálom átadni! Amit én is érzek minden alkalommal! Nagyon változatos órákat szoktam tartani, sosincs két egyforma edzés. Ennek oka az, hogy így az embernek mindig ott kell lennie lelkileg is.  Szoktam tartani egyensúlygyakorlatos, álló, kislabdás, szalagos, hengeres órákat.

Ha kedvet kaptál vagy kérdésed van, keress bátran!

Anna
Telefon:+36 20 290 2690


Olvass tovább!