Mit jelent ma nőnek lenni?

Belegondoltál már abba, hogy a világtörténelem során a legszabadabb nőként ma vagy a 21. században?

Felfogod ezt?

Az őseid valószínűleg újonganak érted, hogy nőként végre bármit megtehetsz. Érted? Bármit. Régen az utcára nem mehettél ki férfi kísérete nélkül, mert különben nem hitték volna el neked, hogy még “érintetlen” vagy. Ha elváltál megvetettek. Sőt, ez nem is volt opció, mert a világ szégyene lett volna a tiéd. Lenézték azokat a nőket, akik vállalkozni “kényszerültek”. Mert hát amúgy minek? A férfi a kenyérkereső. Pont. Önmegvalósítás? Az mi? Azt csinálni, amit szívből szeretnék? Ne vicceljünk.

Nem volt más életcélod, minthogy feleség legyél. Nem-volt-más-választásod.
(Igen, mostanában túl sok Bridgertont néztem)

Szóval, hogy így nőként elég hosszú utat tettünk meg.

Viszont mégis, paradox módon rengeteg nyomás, elvárás, szerep helyeződik a nőkre manapság minden felől, ami számos testi, lelki és mentális problémát szül. Ez nem véletlen, mert most tör felszínre az a sok elnyomott trauma, komplexus, amit felhalmoztunk a kollektív női tudatalattiban az évszázadok, évezredek során.

Mert végre tudunk gyógyulni. Mert végre minden lehetőségünk adott hozzá. Bárhova elmehetsz, bármilyen tanfolyamra, szabadidős tevékenységre, utazhatsz, tanulhatsz nyelveket és még sorolhatnám. Van saját pénzed, meghozhatod a saját döntéseidet. Felfogod, hogy mekkora szabadság ez? Hát élj vele.

Szerettel, Lénárt Alexa
Női jóga oktató, Theta Healing Konzulens, Női életmód tanácsadó
Telefon:+36 30 544 8023


Olvass tovább!