A jó hír az, hogy csupán négy összetevő, egy aprítógép és két dolgos kéz kell hozzá.
Készen állsz?
- Tedd az aszalt szilvát egy tálkába és adj hozzá 3-4 evőkanál langyos vizet vagy növényi tejet (én mandulatejet használtam). Kavargasd meg kicsit, majd egy kanál hátoldalával nyomkodd szét az aszalt szilva darabokat. Hagyd ázni úgy 5-10 percig.
- Amíg a szilva fürdőzik, törd kisebb darabokra az étcsokoládét. Mehet az aprítógépbe és már zúzhatod is össze (ne legyen teljesen porszerű!).
- Add hozzá a vizes/tejes aszalt szilva keveréket és 6 evőkanál mogyoróvajat (én a darabosra esküszöm).
- Addig aprítsd a géppel, amíg a massza ragacsos állagú nem lesz.
- Tedd a hűtőbe 10 percre, majd kivéve formázz belőle apró golyóbisokat!
- Hempergesd kókuszreszelékbe (ízlés szerint magkeverékbe, csokoládé pehelybe)!
- Végül a kész golyóbisokat tedd 30 percre a hűtőbe!
Tippek:
Használj minimum 70%-os, jó minőségű étcsokoládét! Lehetőleg tejmenteset.
Többféle mogyoróvajat lehet vásárolni. Ha túl folyékony az állaga, tegyél hozzá egy kis mandula lisztet!
Tárold a hűtőben, lezárt dobozban. 4-5 napig eláll, de ha nagyobb mennyiséget készítesz, beteheted a fagyasztóba is, ahonnan fogyasztás előtt min. 30 perccel vedd ki!
Hozzávalók:
150 gramm aszalt szilva (magozott)
50 gramm étcsokoládé
6 ek mogyoróvaj
3 ek víz vagy mandulatej
Jó étvágyat hozzá!