Nincs több kifogás! – Lujzie

Kifogás az akad bőven, de ha változtatni szeretnél, búcsúzz el tőlük!
Ne halogass!
Néhány a „de én…” válaszok közül:

„De én …” azért vagyok hajlamos a hízásra/szívbetegségre/ízületi gyulladásra…stb., mert az AnyuApuTesó… kiegymás is attól szenved.
Ébresztő! Nem a génjeid felelősek a szerzett betegségeidért. Az életmódod és a táplálkozási szokásaid viszont óriási hatást gyakorolnak az úgynevezett hajlamok kialakulására és azok legyőzésére.
„De én…” egész nap meg nem állok. Ott vannak a gyerekek, a háztartás…stb.
Igen, tudom, miről beszélsz, de! Légy engedékenyebb magaddal szemben, rugalmasabb. Vedd a kezedbe az irányítást! Mutass példát, így a környezeteddel is jót teszel.
„De én…” már mindent kipróbáltam.

Értem én, ott vannak a „jobbnál jobb” diéták, melyek több-kevesebb sikerrel átmeneti javulást eredményeznek. A végén már azt sem tudod, mit ehetsz, mit nem, hogyan, mikor… Pfff, káosz a köbön. Ha velem tartasz, segítek abban, hogy helyükre tedd a dolgokat. Erre a garancia az egészséged lesz.
„De én…”… imádom a sajtot, a húst, a csokiról nem is beszélve.

Miután jobban belemerültem a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek és babok, valamint diófélék és magvak világában, rájöttem, hogy addig milyen egyhangúan, mondhatni unalmasan és egészségtelenül étkeztem. El sem tudtam képzelni, hogy akár egy zöldségből is lehet csokoládés édességet készíteni. Csokifüggő vagyok, ezért a példa.
„De én…” nem vagyok elég kitartó.

Ha jó néhány évvel ezelőtt megkérdezel, tőlem is ezt hallod. Tapasztalatból mondom neked, hogy amint elkezdesz túlnyomórészt növényi alapú ételeket készíteni, fogyasztani, nem lesz többé szükséged fegyelemre. Azon kapod magad, hogy egyre jobban érzed magad a bőrödben, egyre több alapanyagot ismersz meg, egyre kreatívabban használod a megszerzett tudást. Minden egyértelművé válik.
Ha sikerül legyőznöd a korlátaidat, nem lesz több kifogás.

Lujzie


Olvass tovább!