Pont elég jó vagy!

Észrevetted már, hogy folyton azon töröd magad, hogy mások szeressenek, hogy elfogadjanak?
És amikor párkapcsolatban vagy, és ezt megkapod, mégsem érzed biztonságban magad? Nem vagy biztos benne, hogy csak te kellesz neki? Hogy csak téged szeret?
Sőt, mélyen legbelül attól félsz, hogy ha a társad most szeret is, mikor fog rájönni, hogy nem is vagy elég jó neki? És mikor fog elhagyni, lecserélni valaki jobbra??
Emiatt folyton szorongsz, féltékenykedsz, feszültségeket generálsz? Lassan már testi tüneteid lesznek. Emésztési gondok, hormonális és pajzsmirigy problémák…
Mindeközben a párod nem érti, mit szeretnél még többet?
Nem érti miért csinálsz folyton jelenetet, miközben ő mindenben megpróbál a kedvedre tenni…

Lehet, hogy azt hiszed, ez a bizonytalanság majd megszűnik benned, ha végre találsz egy olyan embert aki úgy igazán szeret, mindenestől elfogad, aki majd meg tudja adni neked azt az igazi szeretet, amitől ez a szenvedés elmúlik.
De sajnos a következő kapcsolatod sem fogja tudni megoldani ezt a problémát, ez borítékolható.
A hiba ugyanis nem a párodban, a párod szeretetében vagy a hűségében van, hanem benned. Pocsékul hangzik, de hidd el, igaz.
Tudom, hogy ez most fájdalmas, de a te gyermekkori sérülésed okozza benned ezt az állandó rossz érzést, ezt a bizonytalanságot. És hiába mész kapcsolatból kapcsolatba, soha nem fogsz olyan embert találni aki mellett eléggé szeretettnek, aki mellett elég jónak érzed magad.
Ha kicsi gyermekként nem azt a szeretetet és törődést kaptad amire szükséged lett volna, azt egész életedben cipeled magaddal, és hiányolod lelked mélyén.
És senki sem pótolhatja, senki sem fogja tudni megadni neked.

De a jó hírem az, hogy te is meg fogod tapasztalni azt a csodálatos és biztonságos érzést, amikor szeretve és elfogadva vagy. Amikor úgy vagy jó, ahogy vagy. És nem kell hozzá tökéletessé válnod sem.
De dolgozni magadon igen.
Indulj el még ma!

Bodzsár Andrea
Holisztikus segítő, Aromaterápiás tanácsadó, Érintés és hangtál terapeuta, OH kártya instruktor
Telefon: 06207756467
Body & Mind Stúdió, Vác


Olvass tovább!