STRETCHING ajánló videó – Molnár Barbi

Engedjétek meg hogy megosszam veletek hosszú idő után az első STRETCHING gyakorlásomat otthon! Egy kicsit felgyorsított formában.

Sokan megszoktak rémülni, amikor stretchingre gondolnak, hogy kevés gyakorlatot fog tudni megcsinálni vagy hogy mindenki más sokkal hajlékonyabb lesz stb…nem véletlenül szerelem óra számomra a stretching!
Pár évvel ezelőtt elhagytam a versenysportot, amiben alapvető elvárás volt a hajlékonyság – órákat, heteket töltöttünk ennek fejlesztésével, viszont amióta edzőként dolgozom nincs elég időm arra, hogy szinten tartsam, ami edzés szempontjából veszélyessé is tud válni, hiszen a folyamatosan megrövidült izmok nem csak kevésbé tudnak fejlődni, de sokkal könnyedébben sérül, mint az alaposan lenyújtott izmok.

Edzéstől és alap hajlékonyságtól függetlenül persze sokan érezhetik a hétköznapokban, hogy szó szerint megnehezíti az életet az izületi merevség – egy leguggolás is nehézséget, bosszúságot okozhat.
(Én például a gerincem háti szakaszán vettem észre, hogy a ráépülő izomzat – és ezzel szemben arányaiban kevés nyújtás – a tartásom rovására kezd menni)
Jó hír, amit sokan elhanyagolnak, hogy fejleszteni ez a készséget sosem késő elkezdeni!

Én talán könnyebben beszélek, hisz kevés gyakorlás után, a test emlékszik és hamar alkalmazkodik a régen megszerzett tudásra, de mindenki elkezdi valahol, valamikor (ez a videót motivációnak is szánom hogy lássátok, az első mozdulatok nekem sem voltak éppen könnyedek, de a végére már sikerült ellazulnom, és ez csak a kezdet!)
Mint az élet minden területén, a kitartás itt is meghozza a gyümölcsét – nincs is annál önfeledtebb élérzés amikor a tested szabadságot ad neked! Persze izomlázra is lehet számítani, hiszen ez is terhelés lesz a testednek, csak nem épp olyan amihez hozzászokott!

Várom hogy együtt fejlődhessünk!
Várom MINDENKIT szeretettel! 🤗😊😘

Barbi

Itt tudsz bejelentkezni!

 


Olvass tovább!