Telefon:+36307398170

Lipták Zsófia

Hatha jóga oktató

Rólam:

Lipták Zsófia vagyok, tradicionális Hatha jóga oktató.

Kapcsolatom a jógával 2018 márciusában kezdődött. Akkor még nem tudtam, hogy ez a megismerkedés egy teljesen új élet kezdetét jelenti majd számomra. Korábban sosem sportoltam, még hobbi szinten sem. Nem találtam a helyem a világban, kerestem a barátokat, a csapatot, ahová tartozhatok, a nekem való sportot, hivatást, ami értelmet ad napjaimnak… egy szóval kerestem önmagam.

Már abban a pillanatban, amikor beléptem az első jógaórámra, éreztem, hogy itt megtaláltam valamit, amit ezidáig hiányoltam és ami nélkül azóta már elképzelni sem tudom az életem. Minden, amire korábban vágytam, megérkezett a jóga által. A jóga mozgáskultúrája, filozófiája szépen módszeresen napról napra ivódott be a sejtjeimbe, az életembe. Átalakította a testemet, lelkemet, táplálkozásomat, a hétköznapi szokásaimat és az életszemléletemet. Segített abban, hogy rájöjjek, a világ nem csupán annyi, amennyit a szemünkön keresztül látunk, hanem egy végtelen megfoghatatlan csoda, amit valójában érzések/energiák mozgatnak, de minden energia közül leginkább a szeretet. A jóga keretet adott és ad az életemnek, segít megismerni a testem és lelkem jelzéseit, ami által minden nap közelebb kerülhetek magamhoz. Megtanít a fegyelemre és arra, hogy csak akkor maradhatok egyensúlyban, ha tisztelem magam és képes vagyok elfogadni mind a rossz döntéseimet, érzéseimet mind pedig a jókat. Ezek a megélések pedig elkerülhetetlenül magával hozzák a változást. A változást először belül, majd a környezetben is. A jóga rengeteg értékes új kapcsolatot hozott az életembe, kapcsolatokat olyan emberekkel, akikkel kivétel nélkül azonnal képesek vagyunk egymás nyelvét beszélni. Végtelenül hálás vagyok, hogy rátaláltam erre az útra, mert mankót adott, amikor támaszra volt szükségem, célra leltem, amikor céltalanul bolyongtam. Számomra a jóga egy új élet a teljes való önmagammal. Azt hiszem, ezért mindig hálás és elkötelezett leszek.

Ennek a mély és őszinte hálának köszönhető, hogy elhatároztam oktató leszek.

Tanulmányaimat a Sarasvati Oktatási Központban folytattam, ahol olyan neves oktatóktól tanulhattam, mint dr. Kotroczó Anikó, Hegedűs Zsolt és Deepak Athwal. Mielőtt az oktatói pályára léptem Péter Mónika, Csizek Ildikó és Takács Zsuzsanna egyengette az utam, amit sosem felejtek el nekik.

Szeretnék minél több embernek segítő kezet nyújtani, megismertetni és megszerettetni velük ezt az érzést, amit a jóga ad. Az érzést, ami nem csupán fizikai gyakorlásban merül ki, hanem megtanít helyesen lélegezni, meditálni, táplálkozni, szeretni, megbocsátani, elfogadni, egyszóval tudatosan élni. Az óráimat résztvevőktől függően, intenzív, erősítő nyújtó gyakorlatokkal fűszerezem, törekedve arra, hogy mindenki felfrissüljön testileg, lelkileg és energetikailag is.

Várlak nagyon sok szeretettel!

Zsófi