Nyevelka Noémi

Női, yin és hatha jógaoktató, gyógypedagógus: logopédus, szomatopedagógus

Rólam:

Egész életemben terapeuta és oktató voltam. Először gyógymasszőr képesítést szereztem. Több évig tevékenykedtem ezen a területen, több energetikai továbbképzésen is részt vettem. Majd gyógypedagógusnak tanultam logopédia és szomatopedagógia szakirányon. A logopédia szakirányra való bekerülés már egy nagy önmunka volt, amire tudatosan készültem, és az ott tapasztaltakat a mai napig felhasználom a terápiás foglalkozásimon.
A jóga számomra megadta és a mai napig megadja azt a felszabadulást, önfeledettséget, amit még semmivel kapcsolatban nem éreztem. Átszövi az egész életemet, más terápiás helyzetekben is merítek innen.
Első jógaoktatói végzettségemet 2019-ben hatha jógaoktatóként szereztem. Erre a képzésre, még azért mentem el, mert szerettem volna egy mélyebb tudást kapni, hogy a saját gyakorlásom magasabb szintre kerülhessen. Szerettem volna helyesen végezni az ászanákat, úgy hogy a legtöbbet tudjam magamnak adni.
2023-ban végeztem egy yin jógaoktatóit, ami nagyon megérintett. Olyan mély folyamatokat indított el bennem, amely hatására még intenzívebben a saját önismereti utamra léptem. A yin jóga meg tudja adni számomra azt a nyugalmat, elcsendesedést, ami teljesen kiszakít a mindennapi mókuskerékből, és csak a számomra lényeges dolgokra viszi a figyelmemet.
2024-ben Integrált női jógaoktatói képzést végeztem, ami olyan nagy hatással volt rám, hogy nem tudtam tovább várni, és azt a szemléletet, amit ott kaptam, mindenféleképpen szeretném továbbadni, megmutatni nőtársaimnak. Számomra a női jóga az önszeretet és elfogadás jógája, amely olyan ősi bölcsességhez ad kapcsolódási lehetőséget, amelyet minden nőnek meg kellene ismernie.

Noémi