Pánczél Éva

NMPT Instruktor

Rólam:

„Örökmozgó!” A Kisfiam…

Életem legszebb szakasza kezdődött el, amikor Ő megszületett. 32 éves voltam. Minden megváltozott… gyökeresen. A világ legjobb Anyukája akartam lenni, mint minden anyuka ilyenkor… Tartanom kellett a tempót az Ő energiájával, erejével! Motivált, hogy sokáig lehessek fitt és egészséges anyukája, így tértem vissza gyermekkori szerelmemhez, a sporthoz. Ritmikus sportgimnasztika, kézilabda, atlétika… hiszen én is mindig… ”Örökmozgó!” voltam!

Az aktív sportolás újra az életem részévé vált. Sokféle mozgásformát kipróbáltam. A heti rendszeres, többszöri edzés annyira jót tett mind fizikailag, mind lelkileg, hogy nem volt kedvem teljes körűen visszaülni a számítógép elé, úgy éreztem, hogy ezzel is akarok foglakozni… hogy szeretném minél több embernek átadni a sport által megszerezhető jó kondíciót, magabiztosságot, hogy ANYAként is lehetünk csinosak, fittek, fiatalosak.

Így szakmát váltottam. A Fitness Companynál kezdődött… Sportoktató lettem, s azóta sem állt meg a tudásvágyam….
Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, mert szeretném a lehető legjobbat, a legújabb szakmai ismereteken alapuló hátteret biztosítani a vendégeimnek…. hogy elérjék a céljukat, hogy tudjanak folyamatosan fejlődni….
Az eredeti szakmámat, s 14 évnyi munkát engedtem el, hogy edző lehessek. Gazdasági vezetőként a felelősség, a precízitás, a maximalizmus alapfeltéte volt a munkámnak. Nem bánom, hogy váltottam, nem úgy élem meg, hogy elpazaroltam az éveket, s hogy felesleges volt a sok tanulás és munka… a tudás, a tapasztalat nem vész el, más módon is alkalmazható. Emberekkel foglalkozni úgy gondolom a legnagyobb felelősség, a test felépítése, edzése, az egészséges, jól működő szervezet működtetése pedig nagy precízitást és maximalizmust igényel… hiszen a testünkben élünk.

Gymstick Muscle és M.A.X. Training atletikus jellegű edzéseimet a Royal Fitness Edzőteremben tartom. Vendégeim között sok anyuka van, valaki a férjével, párjával együtt, sokszor kisebb – nagyobb gyermekével, gyermekeivel együtt jön az edzésekre…

Innen is jött a gondolat, de ott is volt mélyen bennem … mindig tudtam, hogy gyermekekkel (is) szeretnék foglalkozni.
Idővel, ahogy az én gyermekem is nőtt, sajnos azt is láttam (óvoda, iskola), hogy a gyermekek mozgása, tartása terén egyre nagyobb a baj!
Tenni akartam!  Így a gondolatból egy hosszú út következett, hogy megszerezzem azt a minőségi, precíz, aprólékos tudást, ami által teljes biztonsággal, szakmailag igazán felkészülten tudjak foglalkozni a gyerekekkel…. Hogy olyan edzéseket tudjak tartani, ahol a gyermekek kikapcsolódhatnak, kizökkenhetnek a mindennapi stresszből, megfelelési kényszerből, miközben megtanulnak “jól mozogni” (futni, ugrani, guggolni, helyesen tartani a testüket, tehermentesíteni a gerincüket…. stb.), olyan gyakorlatokat sajátítanak el, amelyek elősegítik az idegrendszer érését, fejlesztik az érzelmi inteligenciát, növelik önbizalmukat. Sportpedagógiailag életkorukhoz szabottan, funkcionális, preventív szemlélettel, versenysstresz és teljesítmenykényszer helyett felszabadult, örömteli állapotban, nyugodt, sikerorientált környezetben.
SPARTAN Kids és NMPT Kids edzéseimet nagyon szeretik a gyerekek, ajánlom minden iskoláskorú mozognivágyó gyermeknek.

Mindeközben nagy szerelmemmé váltak a funkcionális edzések és egyre nagyobb figyelmet tulajdonítottam a gerinc- és ízületi prevenciónak.

Itt a Stúdióban csoportos Gerincfitnesz órákat, (a klasszikus preventív gerinctorna, a dinamikus gerincfitnesz és az ízületi mobilizáció egyvelege), egyéni NMPT minitanfolyamokat (Természetes Mozgásminta Korrekció), egyéni gerinctornát, felnőtt és gyermek funkcionális személyi edzéseket tartok.

Célom, hogy vendégeim az edzésekről energiával feltöltődve, jó kedvvel, kellemesen elfáradva menjenek haza…
Szeretnék segíteni minden hozzám forduló embernek megtalálni az utat a mozgás, az egészség, a tudatosság, az egészséges életmód irányába…

Keressetek bátran, szeretettel várlak az óráimon! Évi

 

Edzői végzettségeim:

2015. május 27.: Aerobik Sportoktató
Fitness Company International Scool for Fitness and Recreacion OKJ: 31-813-01

2016. szeptember 24.: Gymstick Muscle Instruktor
Fitness Company International Scool for Fitness and R.

2016. szeptember 25.: M.A.X. Training Instruktor
Fitness Company International Scool for Fitness and R.

2017. március 24.: Pulzuskontroll tanfolyam
Fitness Company International Scool for Fitness and R.

️2017. április 29.: Running Technique Course
FitCollege Képzési Központ

️2017. október 07.: Gyermek Fitness Oktató
Fitness Company International Scool for Fitness and R.

️2017. október 15.: Gymstick Mesterkurzus
Fitness Company International Scool for Fitness and R.

2018. február 25.: Spartan Body Weight Workout – saját testsúlyos edző
Spartan Academy

2018. szeptember 16.: Gerincprevenciós tréner – A gerinc fitnessterápiája
Bene Gerincakadémia

2018. szeptember – 2019. június: Spartan Body 1-7. Személyi edző Ws
Spartan Academy

2018. november 10.: Spartan Mobility Instruktor
Spartan Academy

️2019. március 26.: NNPT Instruktor
Bene Gerincakadémia

2019. március 10.: Spartan Food – egészséges életmód
Spartan Academy

️2019. szeptember 22.: NMPT KIDS Instruktor
Bene Gerincakadémia

2019. december 01.: Spartan Mobility II. Instruktor
Spartan Academy

Kedvenc idézetem:
 
„A sport nemcsak a testnevelésnek, de a lélek nevelésének is leghatásosabb eszköze,
és minden iskolának, a legalacsonyabbtól a legmagasabbig első és szent hivatása és
kötelessége a lélek nevelése, hogy fiaiból embert faragjon…”
Szent-Györgyi Albert