Szabó-Kiss Noémi

Masszőr

Rólam:

Svédmasszőr, Reflexoterapeuta, Kismama-masszőr, Nyirokmasszőr, Arcmasszőr, Fejmasszőr, Szék-masszőr (menedzser-masszőr), Házhoz járó masszőr

Négy gyermekes családanyaként és feleségként, házhoz járó masszőrként, ügyfélszolgálati munkatársként, református kántorként, projektmenedzserként és kismamaklub szervezőjeként is alkalmam volt megismerkedni az emberi test, lélek és természet rejtelmeivel.
Erdélyből származom, ott több nyelven is gyakoroltam házhoz járó masszőri hivatásomat. Angol, román és svéd nyelven is alkalmam volt megszólalni, de vendégeim közös értekezési „nyelve” akkor is egy maradt – és ez az, amiben a legjobban hiszek:
A bőrünk alatt mindannyian természeti lények vagyunk. Aszfaltos úton szaladgáló, mobilkészüléket használó, gépeket működtető, de továbbra is természeti lények maradunk. A szervezet, a lélek titokzatos fényében élve, hihetetlenül intelligens módon jelzi számunkra, hogy a természet szülötteiként mikor lövünk túl a célon, mikor rugaszkodunk túl messzire valónktól. Mozgás, önismeret vagy akár életmódunk síkján.

Mint természeti és szociális lények, legelső igényeink közé tartozik az érintés. Kisbabakor óta melengető kezekben érezzük legjobban magunkat, rohanó világunkban pedig pont az érintés melegében való csendes megpihenés szorul peremre, akár gyermekkor óta hagyva bennünk tátongó űrt. Hálásnak érzem magam, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy emberek életébe visszahozhatom az érintés melegségét, ellazulást, fokozatos visszatérést a MOST-ba, és végsősoron a gyógyulás útját is megnyithatom, személyre szabott kezelések során. Én EZÉRT tűztem ki célul a gyógyítást, mert az érintés – mint a masszázs – segítségével a belső gyermekkel értekezem. Neki üzenek és segíthetek visszatérni önmagához. A vendég ezzel Magához-Tér. Még akár egy egyszerű svédmasszázs ülés alatt is. A test és lélek harmóniájában.

Rohanó világunkban szükségesnek éreztem egy olyan vendég-centrikus hozzáállás ápolását, melyben nem az idő vagy a futószalag-effektus kellene uralkodjon. Kezeléseim során célom, hogy az idő megálljon a szobában. A külső zajok elcsendesedjenek – külső vagy belső visszhangokként is. A mozdulatok fokozatosak és személyre szabottak. A hangok, illatok, fények minimálisak. Figyelmem teljes mértékben a vendégre összpontosul. Anatómiai ismereteimet is használom, táplálkozási pontokkal tarkítva, ha az eset megkívánja, de segíteni igyekszem a „lelki-gócpontok” lazításában is. Mindezeket egyetlen feltétel figyelembe vételével: a Természet az Irány.

 

KÍNÁLATAIM közütt szerepelnek a következők:

SVÉDMASSZÁZS
A lazító svédmasszázs esetemben azért gazdagított, mert tanfolyamom során megtanultam néhány fogást a Shiatsu, japán masszázsból. A már ellazított izomzat hihetetlenül fogadja a gócpontok oldását ezzel a módszerrel.
A svédmasszázs során sor kerül a lábakra, karokra, kezekre, igény szerint hasra (figyelembe véve a vendég igényeit, valamint egészségi állapotát), hátra, derékra, nyakra. Lezárásként tiszta kezekkel a fejet is érinthetem, ha azt a vendég jelzi.

REFLEXOTERÁPIA
A talpmasszázs.
Nagyszerűen lazít egy fárasztó nap vagy hét után. Terápiás hatása sem marad el. Bár pont hatékonysága miatt fontos ismernem a vendég egészségi állapotát. Ha szükséges, kezelőorvossal érdemes átbeszélni, mennyire javallott ez a masszázs-forma.

KISMAMA-MASSZÁZS
Tévhitekkel ellentétben a kismama-masszázs semmiképpen nem érinti a várandós hasát, sem környékét. Lényege a terhet cipelő és kálcium-igényes láb, főleg comb, derék, csípő, hát, nyak kezelése, mely során a kismamának alkalma adódik megszusszanni, fellélegezni és ellazulni. A terhesség első és utolsó harmadában csak orvosi beleegyezéssel vehető igénybe.

NYIROK-MASSZÁZS
Duzzadt lábak, kezek, ágyban fekvő betegek vagy mozgás-korlátozott életmódot élók masszázsa. Kis lazító masszázs után hatásos, lassú, kis nyomású, türelmet igénylő. Javallott igénybe venni a házhoz kiszállást, akár órákat is igénybe vehet. Fontos orvos véleményét kikérni előtte, hiszen a nyirokrendszer az immunitás „váza”, duzzanatot bizonyos kóros állapotok is okozhatják!

ARCMASSZÁZS
Lazító, üdítő, télen melegítő, nyáron hűsítő hatású lehet egy kis arcmasszázs. Aroma-terápiás kezeléssel fűszerezve feldobhatja a mindennapokat.

FEJMASSZÁZS
Lazító, fejfájást csillapító, vérnyomás-csökkentő hatású. Számos energia-pont található a fejen, fülön, nyakon. Stresszoldó. Az ARCMASSZÁZZSAL együtt igényelhető bármely kezelés kísérőjeként.

SZÉK-MASSZÁZS (Menedzser-masszázs)
Akinek sietős és nem szeretne masszázshoz levetkőzni, igényelhető a szék-masszázs is. A svédmasszázshoz hasonlóan történik a kezelés, a karok, kezek, derék, hát, lapockák, váll, nyak, fej érinthető. Utólag lehet kérni a lábmasszázst is.
Üdítő hatású hosszas irodai ülés után, megterhelő stresszhelyzetek után, rohanó nap végén.
Házhoz, irodába való kiszállást is lehet igényelni, akár csoportosan is.

HÁZHOZ JÁRÓ MASSZŐR
A fent említett összes masszázs-forma igényelhető kiszállással. A kezelés kötetlenebb időben történik, személyre szabottabban. Saját térben és időben, akár el sem kell hagyni otthonunkat. Díja sem különbözik sokban, egyetlen meghatározott, megfizethető a megszokott árak fölött.