Telefon:06-70-383-30-04

Szőke Karola

Integrált Lomilomi masszőr

Rólam:

Az érintés – régebben annak hiánya – erős formáló erő az életemben.

Azt hiszem a kórházban születés első, magányosan töltött órái véshették belém a kételyt: Megérdemlem a meleg, elfogadó, szeretetteli érintéseket? Elég jó vagyok, elfogadható vagyok ezen a világon?

Amikor anyaként 11 éve szembesültem azzal, hogy nem szeretem magamat eléggé ahhoz, hogy olyan anya lehessek, amilyen szeretnék lenni, elindultam az önismeret és az új hivatásom útján.

Az érzelmeimmel, mintáimmal az 5ritmus mozgásmeditáció keretein belül barátkoztam. A test bölcsessége lenyűgözött, megtapasztaltam, hogy ha átadom a testemet, a sejtjeimet egy tiszta szándéknak – legyen ez saját gyógyulásom vagy közös fejlődés, tisztulás- az jó útra fog vezetni engem. Hiszem, hogy ilyenkor Isten nyilvánulhat meg a test mozdulatai, impulzusai, energiái által. Átmentem tűzön, vízen, őrületen, kételyeken, megrekedtségen, örömön, szabadságon, áldott feloldódásokon. S ez mind benne rezeg a sejtjeimben azóta is.

Csoportos és egyéni foglalkozásokon, egy egy éves női körön, napi gyakorlásokon keresztül vezetett az utam, majd magam is tartottam élő zenés táncfoglalkozásokat – Szív Erő Tánc- és a Farkasokkal futó asszonyok meséivel egy éves női kört vezettem.

Szeretem átadni magam a térnek, az áramlásnak, Istennek, és jó szívvel adom a tudásom, képességeim, hogy szolgáljam minden érző lény javát.

Eleinte – biztos a hiányból fakadóan- még nem tudtam, hogy az érintés az én utam, nem mertem közvetlenül kapcsolódni az emberekhez, hát főzni kezdtem nekik. Azért, hogy egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak lehessenek, könnyebb legyen a tánc, a jóga, a szellemi gyakorlás. Aztán jött egy régi tai chis edzőtársam hirdetése: Dion érintésterápia kurzus. Akkor már tudtam, hogy sokkal több minőségi érintést szeretnék az életemben, elmentem, hogy tanuljak róla, hátha akkor könnyebben megérkezik. Ez 4 éve volt. Horosz Rékától, akkori tanáromtól rengeteget tanultam a jelenlétről, figyelemről, tiszteletről, az érintés mélységeiről.  Arról, hogy érintődik meg a lélek is egy-egy masszázs során, hogyan nyithat meg kapukat a múlt felé, rejtett mélységek, addig megfoghatatlannak tűnő érzések, gondolatok, inspirációk felé.

Lomilomi tanárommal, Witekkel tavaly nyáron ismerkedtem meg, azóta tőle tanulok. A lomilomiban a tánc, az érintés és a tiszta szereteten alapuló, erős polinéz szellemi hagyomány találkozik, amit öröm adni és kapni is.

A gyógyítói elhívásomnak engedve több impulzus is megérintett, egyszerre gazdagítva és egyszerűsítve az eszköztáramat. Áldásként jelen volt az életemben 10 évig, földi élete végéig, egy szellemi tanitó, gyógyító, aki az orosz energiagyógyászat eszközeivel dolgozott. Most magam is tanulom ezt a gyógyítói rendszert. Szergej Lazarev Karmadiagnosztika című könyve meghatározó számomra a betegségek, kibillenések okainak feltárásában, és ezen okok hatékony megszüntetésében.

Végső soron ezek mind egyeznek a lomilomi szellemiségével, miszerint Isten kegyelméből történik a gyógyulás  ahol a szeretet a legfőbb gyógyító erő, én legfeljebb közvetítő lehetek ebben a folyamatokban. Azért tanulom a technikákat, a táncot és az önátadást, hogy minél tisztábban tudjam ezt közvetíteni.

Rendszeres zen-buddhista meditációval tisztítom tudatomat, ápolom és épitem a kapcsolatot belső valómmal, chi-kung gyakorlatokkal az energetikai rendszeremet és a fizikai testemet tartom karban.

Első gyermekem születése után olvastam a II. világháború angol árva babáiról, akiket a fronttól távoli árvaházakba menekítettek. Ott etették, tisztába tették őket, de ringatni, ölbe venni, babusgatni őket nem volt idő. A gyermekek nagy része először teljes apátiába süllyedt, a rendszeres táplálás ellenére megállt a fejlődésben, majd meghalt.

Az érintés olyan alapvető emberi szükségletünk, amire nem könnyű tudatosnak lennünk. Hiszen sokféle érintéssel találkozhatunk életünk során, s amire leginkább szükségünk van, az a feltétel nélküli elfogadást, szeretetet közvetítő, önös érdekektől mentes érintés. A kiskorból hozott érintéshiányt be lehet tölteni, és teljesebb, gazdagabb, magabiztosabb, örömtelibb életet hozhat, ha megadjuk magunknak ezt a töltést.

Keress bizalommal, ha szeretnél többet tudni vagy jönni hozzám kezelésre!