Tamás Kinga

Tánc és jóga oktató

Rólam:

Tamás Kinga vagyok, tanár, okleveles masszőr, táncos, jóga- és tao csikung oktató, életmódtanácsadó welness tréner. Anya, nő, természetrajongó, spirituális úton járó művész.

Az egészséges életmód részeként a tudatos mozgások, a tudatos energiaáramoltatás technikái és a szellemi önmegvalósítás témái mindig is érdekeltek. Fiatalkorom óta foglalkozom mindennel, aminek ezek részei: tánccal, jógával, művészetekkel, masszázsokkal, taoista gyakorlatokkal, tantrával, meditációkkal, keleti filozofiákkal.
A természet mellett a gyermekeim is nagy tanítóim. Szerintem a spiritualitás a mindennapi élettel nem ellentétes, sőt érdemes ezeket összekapcsolni.
Szeretek a nőiséggel is foglalkozni. A női egészséggel, az istennői minőségekkel. Hiszem, hogy a spirituális női és férfi körök újrateremtése szebbé teszik a világot. Ha a tiszta polaritást erősítjük, akkor a tiszta szerelmet és szakrális egyesülést( akár önmagunkban, akár egy másikkal együtt) is könnyebben meg tudjuk élni.
Képesítéseim: Huszonévesen sok éven át táncoltam mindenfélét. Balett es néptánc után hastáncot tanultam Vitális Annától, aztán ennek lettem szerelmese, megfogott energiája, végtelen improvizációs lehetősége, szépsége, hullámzása. Okleveles táncos lettem, majd a főiskolán tanári diplomám megszerzése után egy kiskori hobbimat tettem hivatássá: a masszázst. Ott is az áramlás, az élet, az öröm van fókuszban, ahogy a táncban is. És persze a gyógyulás és a gyógyítás. Elvégeztem reiki és sokféle keleti és nyugati típusú masszázs tanfolyamot, és beleintegráltam a tanultakat a saját intuitív érintéseimbe. Életmódtanácsadó welness tréner vizsgát is tettem közben, és a gyógynövénytúra-vezetőit.
Mivel a jóga női oldala volt legkedvesebb számomra, 2017- ben elvégeztem Csudai Dóri női jóga tanári kurzusát.
2020- ban eljutottam Mantak Chia taoista mester magyarországi tao csikung oktatói képzésére, ami szintén nagy örömömre szolgált, hiszen évtizedek óta komolyan foglalkoztam a gyakorlataival.
Jelenleg termeszét gyógyásznak tanulok és a Nalini női jógaoktatói képzést is csinálom.

Szeretek emberekkel foglalkozni: együtt megkeresni a tisztaságot, szépséget, bölcsességet, ami mindennek a forrása, és mindannyiunkban ott csörgedez. Szeretem segíteni az elakadt energiákat tovább haladni. Szeretek mélyre nézni, a teremtő erőt felfedezni a maga teljességében.
Szeretem meglátni és megláttatni azt a Fényt, ami mindannyiunkban ott világít legbelül: a lelkünk mélyén.