Tóth Dalma

Zen Shiatsu, Zen Mindfulness

Rólam:

Tóth Dalma vagyok, zen gyakorló, Zen Shiatsu kezeléssel és Zen Mindfulness önismereti meditációval foglalkozom, mind csoportosan mind egyénileg.
Mindig érdekelt az önismeret, a japán zen filozófia és művészet, a szúfizmus, az őskereszténység lelkülete, ezek később gyakorlással: hosszú csendben töltött ülésekkel, Japánban kolostori elvonulással, tudatos figyeléssel mélyültek.
Foglalkozásaim és a kezelések mind ebből a világból merítenek, és mutatnak irányt egy úthoz melyen egyre mélyülhetünk a tiszta és tágas tudatunkban/szívünkben. A gyakorlatok hangsúlya a tudatos Jelenléten van, ami által a légzés felszabadul, belső életenergiánk beindul, így megtapasztalhatjuk az elme és a szív csendjét, mely maga a háborítatlan egészség.
Ezen az úton tapasztalatom szerint sokáig támogatnak a természet adta ajándékok, melyek által megéljük a mélyebb egységet testben- szellemben. Így ehhez használom az eszközöket: mint Shiatsu-t, aromaterápiát, gyógynövényeket, egészséges táplálkozást, míg el nem érkezünk oda, ahol a tudatos gyakorlásban már a puszta csend gyógyít.
Én magam erdőszélén, természet közelben élek egyszerűen, mindennapjaimat átszövi a belső gyakorlás, szemlélődés, a csend, az alkotás több formája, festés-rajzolás, szeretem a mindennapi munkákat tudatosan végezni, szeretek főzni, a kertben dolgozni, natúr kozmetikumokat készíteni.

A Shiatsuról

A Shiatsu a Hagyományos Kínai Orvostudományra és ősi japán masszázs technikákra épül, dolgozik a testben futó energia vonalakkal/meridiánokkal, a testben lévő öt elemmel és ahhoz tartozó szervekkel és érzelmekkel, használ nyújtásokat, ringatásokat és kötőszöveti technikákat. A kezelésben a zen gyakorlás által kapott tapasztalásokat integrálom ezért a fókusz a légzésen, energia és mély szöveti feloldáson van, célja pedig a tiszta tudat megtapasztalása. Kezelés részét képezi egy Shiatsu-szemléletbeli diagnózis (nem orvosi!) és életmód tanácsadás is, otthon végezhető gyakorlatokkal, technikákkal!

Árak

Kb.: 1.5 óra: 8000-10000ft a kezelés hosszától függően!
45 perc: 6000ft
kiegészítő segítségek: illóolajak, bach-virág terápia, díjak a mennyiségtől függően!

 

A Mindfulnessről

A Tudatos Jelenlét művészete és gyakorlása, mely vallástól és ideológiáktól mentes, ám mégis elfér mindezek bármelyike mellett békésen.
Egy amerikai pszichiáter professzor zen gyakorlóként, úgy látta a nyugati embernek szüksége lehet a zen letisztultságára és fókuszáltságára a kiegyensúlyozott élethez és gyógyuláshoz, ám annak is egy nyugatiak által könnyebben emészthető verziójára. Így alkotta meg a mindfulness 8 hetes képzését, mely egy jó keretet ad, hogy megérkezzünk az elmélyülés világába és egyúttal segít úgy megélni az élet nehézségeit, frusztrációit, hogy belső stabilitásunk és szabadságunk megmarad és erősödik.
Ezt a képzést saját érdeklődésem, gyakorlás által kapott tapasztalataim, művészeti beállítottságaim hatják át és színesítik.
Csoportosan és Egyénileg is!

Árak

Egyéni Mindfulness tanfolyam: 8 héten át, heti egy alkalom 1,5-2 óra, összesen 35000-45000ft között anyagi helyzettől függően
További egyéni alkalmak: 4000ft/ 1óra, melynek része közös gyakorlás, és megbeszélés
Csoportos 8 hetes tanfolyam, az aktuálisan meghirdettet áron!

Pár pontban tanulmányaimról

2020: Mbsr Mindfulness Academy, Mindfulness oktató képzés
2020: Aromaterápia Konnektív felnőttképző
2020: Eü alapmodul és TGY alap képzés
2018-2020 Németország, Hokuozan kolostor, zen training
2018: Sogenji kolostor, Zen training, Japán
2016: Tónus Shiatsu Iskola
2014: NSI, Nemzetközi Shiatsu Iskola Budapest,
2014: Ron Timm, Tai qi és Chi Gong iskola, Kientalerhof, Svájc
2013: ISS Internation Shiatsu School Kiental, Svájc
2013-2016 Kientalerhof vegán szakács
2009-2011 PPK Pedagógia szak

2016tól rendszeres tartottam táborokat, elvonulásokat, mint a Flow Shiatsu tábor, (melynek 3 éven át voltam társszervezője), mint Zen elvonulások, Mozgás meditációk, Érintés meditáció workshopok.

Dalma