Varga Anita

Nia Technique, Hang- és rezgés meditáció, Mantratánc/Körtánc

Rólam:

“Amikor benne vagy valamiben a kisujjadtól a fejed búbjáig. Hogy az pontosan mi? Lényegtelen, bármi, amitől azt érzed, hogy kiugrik a szíved az izgalomtól és átjár a szenvedély. Úgy érzed, hogy megint gyermek vagy, akinek csak a pillanat létezik a maga valóságában. Nem jó, nem rossz, csak olyan, amilyen. És van benne valami, ami eddig nem volt: TE!”
(Forrás: Body Healing)

Varga Anita vagyok

 • NIA tréner
 • Hang- és rezgésterapeuta
 • Aquakontakt terapeuta
 • Körtánc oktató

Öröm és felszabadultság tölt el, ha táncolok. Olyankor szabad vagyok, önmagam vagyok. Ha ezt az állapotot elérik, akik velem tartanak az óráimon, eseményeimen, akkor hálát és elégedettséget érzek.
A NIA óráimon a szívem és a lelkem táncol, a testem követi a belső hangot és mozdul. Nem a lépéseken, vagy a koreográfián van a hangsúly, sokkal fontosabbnak tartom, hogy ott és akkor történjen VALAMI, amitől jobban érzi magát, aki eljön, fizikailag, lelkileg, vagy mentálisan egyaránt.
A tánc gyakorlásával figyelünk a testi-lelki-jóllétünkre, de időnként szükségünk lehet más támogatásra is.
Elcsendesedést enged és oldódást hoz az Aquakontakt Mozgásmeditáció, mely meleg vízben végzett meditatív jellegű, páros kezelés, finoman gyógyító önismereti módszer.
Csoportos hangfürdőn, vagy egyéni kezelésen a tibeti hangtálak rezgésükkel és csodás hangjukkal segítenek ellazulni, harmonizálnak, tisztítanak, megnyugvást, békét hoznak.

Bővebben rólam…

A tánc sokszínűségét számos stílusban megtapasztaltam korábban (magyar néptánc, sztenderd és latin táncok, hip-hop, hastánc, salsa, zumba, kontakt tánc, 5 ritmus). 

2012-ben találtam rá a NIA-ra és rögtön beleszerettem. Azóta is vonz, hív és folyamatos fejlődést jelent, gyógyulást nyújt. Hamar megszületett bennem az igény, hogy másokkal is megosszam a tánc közben megélt élményeket, azt a bizonyos másfajta tudatállapotot. Így 2014-ben megszülettem NIA trénerként.

Valamivel később ejtett rabul a Szakrális körtáncok és Mantratáncok varázslatos világa, ami valódi táncmeditaciót jelent számomra. Jólesik és emel időről időre megmártózni benne, meríteni és továbbadni belőle. 

A tibeti hangtálak finoman gyógyító ereje rendszeresen támogat akár NIA-hoz, vagy Körtánchoz kapcsolva, akár önálló egységként csoportos meditációban, vagy egyéni kezelésben. 

Az önismereti utam során találkoztam egy olyan különleges módszerrel, ami más módon segít, mint a tánc(meditáció). Elsajátítottam, hogy továbbadhassam az élményt, amit nyújt, mert hiszem, hogy mindenkinek szüksége van rá. Az Aquakontakt mozgásmeditáció egy meleg vízben végzett meditatív jellegű mozgásforma. Ez is egyfajta tánc, beteljesülést kereső elmelyülés, és önismeret egyaránt. Szabadon lebegés a vízben, abban a tudatállapotban, ahol feloldódnak az eltárolt feszültségek, félelmek. 

Hiszem, hogy a tudatos megértésen túl szükség van testben és lélekben is a feloldásra. Ezt tapasztalom magamon és másokon is. Ahhoz, hogy felfedezzem magamban és időről-időre visszataláljak azokhoz a női minőségekhez, amik mindig is ott voltak bennem, hogy megéljem azt, hogy NŐ VAGYOK, hogy gyógyítsam a korábbi sebeket, sérüléseket, vagy épp az aktuálisakat, ez mind kell(ett): a NIA, a KÖRTÁNC, a MANTRATÁNC, a HANGTÁLAK, az AQUAKONTAKT MOZGÁSMEDITÁCIÓ. Engem ezek a módszerek támogatnak és segítenek leginkább az utamon, így ezeket tudom hitelesenmagamon átengedve megosztani másokkal.

 

Szakirányú végzettségeim:

 • Természetgyógyászati alapképzés (2012)
 • Gestalt alapú pszichológia alapképzés (2013)
 • Kreatív Valóság Teremtés képzés (2013)
 • Prana nadi I. Tanfolyam (2013)
 • NIA White belt tréneri képzés(2014)
 • Hangtál-, hang- és rezgés terapeuta tanfolyam (2016) 
 • Aquakontakt terapeuta képzés (2016)
 • Szakrális körtánc módszertani kurzus (2018, 2019)