Ülő munkát végzel? – Bábi Anna

Szeretnék nektek beszélni egy keveset a folyamatos ülőmunka veszélyeiről, illetve elmagyarázom, hogy miért tökéletes a pilates az ilyen munkát végző embereknek (IS!)

Szóval:
Nézzük először, hogy a csípőre milyen hatásai vannak. Ülés hatására a csípőben 90°-os hajlítás jön létre, ha ez folyamatos és tartós, akkor a csípő horpasz izom rövidülni fog.

Fontos azt tudni, hogy ez az izom nagyon hajlamos a rövidülésre!
Ha ez bekövetkezik, akkor az ágyéki görbületet tovább fogja húzni, mivel az izom egyik fele az ágyéki csigolyáktól ered. Nem tud ezáltal semleges tartásban lenni és ilyenkor kezdődnek a derék és izomfájdalmak
Ebből következik az, hogy a medencénk előre fog billenni, ezáltal gyengülni fog a farizom, a törzsizmokban megbillen az izomegyensúly és a hasizom sem fogja a funkcióját úgy betölteni, ahogy kellene…. Szintén utat nyitva a különböző gerincproblémáknak.

És itt következik a pilates eredményessége. Mivel az erőközpont a hasizom-farizom-gátizom és combizom ezért végig az órán erősítjük őket!
Folyamatosan a semleges tartásra koncentrálunk, vagyis a medencénket próbáljuk visszabillenteni a normális állapotába.

Alapvetően pilatesnél az egyik izomcsoportot nyújtjuk, míg a másikat erősítjük. Aktív és passzív nyújtások is vannak az óra alatt!
Tökéletes választás, ha tartás probléma, gerinc-, csípő- és egyéb fájdalmad van!

Ha kedvet kaptál és ki szeretnéd próbálni, akkor ne habozz, a test meg fogja hálálni, ezt a saját bőrömön tapasztaltam, mivel nekem a lovaglás miatt nagyon kötöttek voltak az izmaim.

A pilatesnek köszönhetem azt a rugalmasságot, ahol most vagyok, 7 éve minden perce egy kincs számomra.

Jelentkezz be az óráimra ITT!
Bábi Anna


Olvass tovább!