A jógamatracon és azon túl…

A jóga nem egy hitrendszer, amit pusztán csak megkérdőjelezés nélkül követned kell. A jóga egy empirikus út, a saját megtapasztalásaid megélésére, megértésére tanít.
Általa megismered önmagad, a tested, az elméd működését és csapdáit. Rámutat a berögzült, rossz viselkedésmintáidra, amit a szüleidtől, családodtól, tanítóidtól és téged körülvevő emberektől vettél át. Általa közelebb kerülsz a legbelső énedhez, engem megtanított a szív útján járni. Azt, hogy hogyan erősítsem magamban azokat a dolgokat, amikhez tehetségem van, és hogy hogyan nézzek szembe a félelmeimmel.

Ha kitartóan gyakorolsz, hamar megtapasztalod, hogy minden jóga pozíció analóg egy élethelyzettel, valójában az történik a szőnyegeden, ami a mindennapjaidban. A gyakorlások alatt „ránézhetsz” önmagadra, hogy hogyan állsz helyt egy kitartást-erőt igénylő ászanában, tehát hogyan tudsz beleállni a nagyobb életfeladataidba. Vagy arra is rápillanthatsz, hogy mennyire tudod beleengedni magad egy hosszabb nyújtásba, vagy mennyire tudsz a gyakorlást záró relaxációban elcsendesedni. Ráébredsz, hogy mennyire engeded meg magadnak a pihenést, mennyire tudod befogadni a magaddal töltött időt, kikapcsolódást.

Arra bíztatlak, hogy találd meg a hozzád illő jógairányzatot, vagy bármilyen testmozgást, és általa általa ismerd meg önmagad! Sokkal tartalmasabb lesz a földi utazásod, ha a kormány már a kezedben van, és úgy járod a tudatosság szivárványos útját.

Én a jógairányzatok közül, a Hatha jóga FLOW-ban tudtam kiteljesedni, hiszen mióta megismerkedtem Tomival, az életünk része a folyamatos áramlás, így a jógamatracunkon is visszatükrözzük ezt.

Heti több alkalommal tartok jóga órát. Itt látod az órarendem! Kezdőknek, újrakezdőknek is bátran ajánlom.
Namaste, Anikó


Olvass tovább!