A Body & Mind Stúdió története

…avagy hogyan készített fel minket az Univerzum arra, hogy a Stúdió megszülethessen…

Az elmúlt 4 évben már több kisebb bejegyzésben meséltünk nektek a Body & Mind Stúdió megszületésének történetéről, de még teljes valójában sosem volt időnk leírni.

Induljon hát a mese… (tanmese?)

A történet onnan indult, hogy elvégeztem a jógaoktató képzést, és elkezdtem tervezgetni, hogy hol lehetne egy nyugodt otthona az óráimnak. Már akkor több éve a Royal Fitness edzője voltam, de egy hangos edzőterem sajnos nem alkalmas az ilyen jellegű elcsendesedős jógaórákra.

Mint az Isteni szikra kipattant a fejemből, hogy a tágabb családunkban van egy évek óta kihasználatlanul álló üzlethelyiség. Az ötletem szinte azonnal életre ébredt, a keresztszüleim időt és pénzt nem spórolva felújították, majd alig pár hónapon belül, 2020 január első napján megnyitott a Body & Mind Stúdió, mint közös családi vállalkozás. Majd alig 3 hónap múlva beköszöntött a Covid, és a fél világ félelembe borult.

E rövid időszak rámutatott arra, hogy sajnos nem egy az “üzletpolitikánk” a családon belül, így fájó szívvel, de el kellett, hogy váljanak az útjaink békében, szeretetben. A nyarat, a Covid első és második hulláma között az új stúdió „bevonzásával“ töltöttük. Pont volt időnk nekünk is kicsit elcsendesedni, magunkkal foglalkozni, új utakat tervezgetni, hiszen a vállalkozásaink 3 fő ágából a vírus miatt 2 parkolópályára került.

Szeptember 10-én megérkezett a várva várt telefonhívás. Egy kedves barátunk apukája vásárolt egy ingatlant befektetési céllal. 1 nappal később már az általatok is kedvelt Duna parti Stúdió kulcsa a kezünkben volt (09. 11. – micsoda teremtő dátum).
A tulajdonostól olyan szerződési feltételeket kaptunk a belvárosi, több mint 500 négyzetméteres ingatlan bérlésére, amire azt mondtuk, hogy életünk nagy lehetőségét szalasztanánk el, ha nem vágnánk bele. Mi ez, ha nem az Univerzum támogatása?!

Az életnek nagy tervei voltak velünk. És honnan is indult ki ez az egész? Csak egy nyugodt helyet szerettem volna a jógaóráimnak, és közben felébredt a bennünk alvó életfeladat.

Még ennek az évnek az elején lettünk Tomival SZÍVFÉNY oktatók. Ami azt jelentette, hogy az önismereti tanulmányainkat egy magasabb szintre emeltük. A lelki fejlődésünk azonnal meg is hozta a támogatást ide a fizikai világba. Megint egy olyan emlékezetes mérföldkőhöz ért az életünk, amikor nem csalódásként éltünk meg egy bezárást és elválást, hanem már abban a pillanatban éreztük a szívünkben, hogy valami sokkal nagyobb terv várakozik ránk a térben. Ennek igaz még nem volt semmi kézzel fogható jele, csak egy érzés volt szívünkben, mi pedig bíztunk ebben az érzésben.

Egy újabb tanítást kaptunk arra, hogy a „veszteséget“ ne csalódásként éljük meg, hanem áramoljunk tovább, és tekintsünk rá egy magasabb nézőpontból. Egy állomása volt a közös családi vállalkozás az életünknek, ami a következő lépcsőfokra készített fel minket.

És mennyire igaz! Ha belegondolok, akkor egy ilyen méretű komplexum kialakításába nem mertünk volna belevágni a semmiből, a kezdetek kezdetén. Az akkori énünk a kishitűség miatt már csírájában elfojtotta volna a megszületendő álmot a szívünkben. Kellett, hogy tapasztalatot szerezzünk egy kisebb méretű stúdióval, mielőtt egy nagyobb projektbe vágjuk a fejszénket.

Mindig a “lehetőséget” várjuk, de ha az már pont előttünk áll, akkor vajon észrevesszük? Merünk vele élni…?!

Azóta tudjuk, amikor egy ajtó bezárul, akkor egy sokkal csodásabb másik ajtó várakozik kinyílni előttünk. – Talán ez az egyik legerősebb gondolat, amit megtanított nekünk a saját stúdiónk.

Visszatérve, szeptember 11-én nálunk volt az általatok is kedvelt ház kulcsa. Onnantól beindult a munka, fél hónapot adtunk magunknak az újranyitásig (azaz 2020 október 1.). Megtanultunk teret hajlítani: eltakarítottuk a romokat, fákat vágtunk ki az udvarról, előkertet varázsoltunk, ablakot pucoltunk, pókhálóztunk, csillárt mostunk, konyhaszekrényt sikáltunk, berendezéseket és eszközöket vásároltunk… takarítottunk és takarítottunk.

Közben a barátaink a szabadidejükben beugrottak segíteni, vagy csak meleg ételt hoztak nekünk. (Mindeközben a vállalkozásunk, a Royal Fitness-es óráim és ez életünk többi területe sem szenvedhetett hiányt.)
Hamar szétszaladt az új projekt híre a szakmabeli kollégák között, naponta vagy 5-6 látogatónk volt takarítás közben, alig 2 hét alatt újra összeállt a BM team. Jah, és hogy az éjszakák se teljenek el tétlenül, a stúdió új honlapján, órarendjén és bejelentkező rendszerén dolgoztunk. Még most sem értjük, hogyan tudtuk ezt 2 hétbe belesűríteni. És honnan volt ennyi energiánk?!

Hatalmas támogatást kaptunk a barátainktól és Tomi szüleitől. Az otthon már nem használatos bútorokkal, spirituális témájú könyvekkel, bögrékkel, tányérokkal… megajándékozták a stúdiót, és pillanatok alatt mindenünk meglett.

Ennek az örömnek a lenyomata mindenki számára érezhető, amikor belép a házba. Egyszerűen otthonos, családias lett! „Egy hely, ahová már megérkezni is öröm.“ – mondják sokan. Nem tökéletes, nem pontosan megtervezett… az egyedisége a közösségi szeretetben rejlik.

Nem volt olyan az anyagi helyzetünk, hogy megvásároljunk egy ilyen gyönyörű ingatlant, de még olyan sem, hogy pusztán csak berendezzük. De hirtelen mindenünk lett! Csak mert az álomnak, ami a szívünkben volt energiát adtunk, és nem engedtük, hogy a visszahúzó gondolatok eltántorítsanak a céljainktól.

Egy újabb életre szóló tanítás, amit a stúdió által tanultunk meg. Vagy a Szívfény önismereti tanfolyamok által? És a stúdió már ennek az önismereti fejlődésnek a manifesztációja? Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Ezt a választ rátok bízom.

Összefoglalva:

Volt egy olyan álmunk, amihez nem volt anyagi keretünk. De ez nem tántorított el minket a céljainktól. Mi csak csinálni akartuk/akarjuk… nincs DE…!
A családunkon belül még példát sem láttunk arra, hogy hogyan legyünk vállalkozók, de még arra sem, hogy egyáltalán meg merjük valósítani az álmainkat. Az univerzum, az energia, az élet…. hívjuk bárminek, támogatott minket. Támogat, ha a szándék tiszta, és egy nagyobb célt szolgál. De nem szaladok előre, erről majd a következő bejegyzésem fog szólni.

Így 4 év távlatából a stúdió megszületése egy igazi mérföldkő volt az életünkben, mert amiket közben lelkiekben fejlődtünk, azt már semmi és senki nem veheti el tőlünk. Ezek a tapasztalatok már csak előre visznek, újabb és újabb pozitív alapokat adnak a következő mérföldkövekhez.

Kedves BM Stúdió „lelke“!
Köszönjük, hogy megtanítottál minket ezekre! Így visszagondolva mennyire igaz, hogy először nekünk kellett változnunk. Nekünk kellett letennünk a hozott családi mintákat, a szegénység tudatot, a hitetlenséget, az önbizalomhiányt… és csak ezek után hozhattunk létre olyan teret, ahol a Dunakanyarban élők önmagukra ébredhetnek, önismeretet tanulhatnak, énidőt tölthetnek, sportolhatnak, életmódot válthatnak és gyógyulhatnak. Az „energia“ támogat minket.

Köszönjük, hogy elolvastad!
Köszönjük, ha magadra ismertél!
Köszönjük, ha már jártál nálunk!
Köszönjük, ha a csapatunk tagja vagy!

Anikó & Tomi
A váci Body & Mind Stúdió létrehozói

Pár fotó arról a dolgos 2 hétről:


Olvass tovább!