Amikor a fejfájás komoly háttérbetegséget jelez

A gyakori, erős fejfájás komoly betegséget, hiányállapotot is jelezhet!
Nagyon fontos, hogy ha rendszeresen, akár naponta, hetente többször fáj a fejed, akkor mindenképp keresd fel a háziorvosod, kérj tőle beutalót vérvételre, ellenőriztesd vércukrodat és vérnyomásodat!

Nagyon fontos, hogy igyál elegendő folyadékot (1 l/30 kg testtömeg kg-onként/nap), táplálkozz rendszeresen, egyél elegendő fehérjét (pl.hús, hal, tojás, túró, nem csak vegánoknak: nem szójából készült fehérje turmix) friss zöldséget, aludj eleget, végezz testmozgást és figyelj a napi vitamin és ásványianyag bevitelre (C, D, B-vitamin-komplex, cink, szelén, vas, Omega3, magnézium, stb.).

Sokszor a nem megfelelő táplálkozás, folyadékbevitel okozza a fejfájást, de van, hogy a monoton testtartás, a nyak-vállöv merevsége okozza a tarkótáji fájdalmakat.

Nők esetében sokszor a hormonális egyensúly felborulása az ún. ösztrogén dominancia áll a fejfájás hátterében.

Ezért fontos a kivizsgálás, hogy a gyógyszerekkel ne csak elnyomjuk a tünetet, mint fejfájást, hanem a probléma okát is feltárjuk.

Természetesen, ha a fejfájás ún. primer, elsődleges eredetű, tehát nem egy másik betegség tünete, hanem maga a probléma, akkor a közérzetünk javítása, a gyógyszerek elhagyása a fő cél. Ebben segíthet a “migrén” és a “shenmen”piercing, valamint a fülakupunktúra is.

Ha elakadtál, vagy nem tudod, neked mire volna szükséged, merre indulj… kérj időpontot, szívesen segítek!

Dr. Nógrádi Zsófia,
Fülakupunktúrás addiktológus, természetgyógyász,
Email:nogradizsofia@gmail.com
Telefon:+36301481362


Olvass tovább!