Az Élet egy UTAZÁS… Az utazás AZ Élet!

Az egész élet egy nagy utazás, ami a tanulásról szól, akárcsak a Jóga. Ahogy egy utazás során ismereteket szerzünk, barátságokat kötünk , kapcsolódunk egy helyhez, kultúrához, egymáshoz , élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodunk. Rájövünk , hogy utazás során az út izgalmasabb kaland , mint a cél. Ugyancsak, mint a Jógában, nem maga az Asana (jóga póz), hanem az odavezető út, tanulás, tapasztalás, fejlődés az igazán érdekes . Mire tanít egy testtartás , vagy hogy milyen filozófiai vonatkoztatása van egy bizonyos életszakaszra. Tudunk-e alkalmazkodni , rugalmasak vagyunk-e egy adott helyzetben, vagy befeszülünk, bestresszelünk , ezzel blokkokat, félelmet és traumákat gyűjtünk. Erősek vagyunk-e, mint fizikálisan, mint mentálisan, hogy tovább haladhassunk az élet útján.

Tartalmazhatja a motivációt, az utazás során hozott döntéseket, az utazás során fellépő stresszkezelést, a kulturális hatásokat és reakciókat, valamint az utazások tervezése és indulása során tett lépéseket.

Az utazás pszichológiája azokra a mentális, érzelmi és viselkedési módokra utal, amelyekkel az emberek átélik az utazást. Megint párhuzamot húzva a jógával, átélni , megérezni egy jóga pózt különböző tud lenni, ha más és más érzelmi hangulatban vagyunk.

Mennyire állunk készen új dolgokra, azaz mennyire vagyunk nyitottak befogadni akár az egész világot és nyitott szemmel észrevenni mindent ami körülvesz az utazásunk során. Ehhez egyensúlyba kerülünk önmagunkkal , az életünkkel, a munkánkkal , megtalálni azt az optimális mértékletességet, amivel igazán elégedettek , boldogok és hálásak lehetünk.

Ha nyitottabbak vagyunk mások felé, nyitottabbak vagyunk önmagunk felé is.

Én például külföldön éltem 17 éven át, ami megtanított nyitni az új és ismeretlen helyzetekre és emberekre , és miközben a saját értékeimre reflektáltam, tudatosabb lettem.

Na de menjünk csak tovább 🙂

Az utazás megindítja a kreativitást. Az új helyek és új élmények az érzékszervek tágításával segítik kreatív szellemének inspirációját. A különböző kultúrák hátterei pedig építhetnek meglévő kreatív forrásainkra, vagy új vonásokat adva nekik.

Ennek az az oka, hogy az új tapasztalatok a kulcsa az új idegpályák kiépítésének az agyban. Az agy újrahuzalozásával kreatívabbá és elfogadóbbá válik az új ötletek iránt. Ezért tesz boldoggá az utazás. Ez is kimozdít minket a komfortzónánkból, és arra ösztönöz, hogy új dolgokat lássunk, ismerjünk , kóstoljunk meg és próbáljunk ki.

Megismerhetjük a mindennapi küzdelmeinket amelyek örömet okoznak nekünk, és azt, hogy milyen értéket tulajdonítunk családunknak és barátainknak. Megtapasztaljuk az empátiát más emberek és kultúrák iránt.

Az utazás akár terápiaként működhet az életünkben…

Ahogy a jóga, az utazás is javíthatja a mentális egészséget azáltal, hogy segít megnyugodni. Ha a munkából kiszakadva időt szakítunk az új helyek felfedezésére , feloldja a stresszt, ami bennünk van és ellazítja és meggyógyítja az elmét, akár egy meditáció .

Akár rövid, pár napos utazásról , elvonulásról vagy hosszabb útról van szó a feltöltődés, az élmény, a tapasztalat a Tied marad egy életre!

Légy alázatos. Légy tanítható. A világ nagyobb, mint a te világnézeted. Mindig van hely egy új perspektívának, egy új lépésnek, egy új lehetőségnek… egy új kezdetnek.

Utazzunk együtt a jóga világába és még sok más helyre ahol együtt töltődünk, tanulunk és fejlődünk!
Szeretettel

Gazdacska Judit
Bejelentkezés: 06 70 3662713
Body & Mind Stúdió, Vác


Olvass tovább!