Szeressük jól magunkat!

“Ilyen lehetett az anyaméhben, hogy csak egyszerűen jó.” – Annamari

A lomilomi ott hat, ahol éppen szükség van rá, ott találkozik veled, ahol éppen jársz.

Vannak időszakok, amikor gyorssegélyre van szükségünk: megszüntetni a fájdalmat, a feszültséget, nyugalmat adni a felborzolt idegeknek.

S van, amikor van erőnk, időnk életünk nagy kérdéseivel foglalkozni: Hová tartok? Ki vagyok én? Hol a helyem a világban? Mi az én felelősségem, s mi a másik emberé? Mire vagyok képes? Mit hiszek el magamról?

A lomilomi masszázs alatt a minimum, hogy az izmok ellazulnak, az ízületek nyúlnak, a feszültségek oldódnak. Aztán van, aki kisírja eltemetett fájdalmát, van, aki varázslatos módon helyreteszi fejben a körülötte-benne zajló eseményeket, van, aki “utazik” s álombéli tájakból, színekből töltekezve kel fel az ágyról.

Ott találkozik veled, ahol vagy. A víz áramlása, a tűz melegítő, átalakító ereje elementáris erőket hoz működésbe benned is. Egyszerre lehet hétköznapi, egyszerű, és spirituális, finomenergetikai. Attól függ, mire vagy éppen hangolva, mire van szükséged. Egy pohár vízre, hogy ne szomjazz vagy újraélni, újrahuzalozni a magzatkori élményeidet. Hogy a szeretet hathassa át a teljes lényedet – a fizikai, lelki, szellemi részedet.

“Olyan, mintha a testem újra megtanulná, hogy lehet neki jó is, nemcsak fájhat.” – Ivett

Mikor tudod megengedni magadnak, hogy egyszerűen csak jó legyen? Mikor érzed, hogy életteli, energikus, harmonikus, nyugodt és motivált vagy? Mikor tudsz valóban bízni saját magadban? Idézd fel, mit csinálsz, kikkel vagy, mi történik veled ilyenkor! S add ezt meg magadnak minél többször!

S vedd számba azt is, hogy ha valami nagyon alapvető hiányzott a kisgyermekkorodból – érintés, figyelem, elismerés, elegendő étel – az arra kondicionál, hogy e nélkül élj túl. Hiszen élsz, szóval túlélted. Ettől még ezek alapvető emberi és szociális szükségleteink, amiket fontos megadni, megengedni magunknak, akkor is, ha azt hisszük, jól megvagyunk nélküle is. Keressük az útját hogy megtaláljuk azt a formáját, ahogy, azt az embert, akitől. S töltsük fel az önszeretetünk tartályait!

Szerettel, Szőke Karola
Integrált Lomilomi masszőr
Telefon:06-70-383-30-04


Olvass tovább!